kapat

19.09.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
banner
Bizim City
Sizinkiler
Rehber
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Dikkat sayım var
22 Ekim günü bütün Türkiye'de sokağa çıkma yasağı var. 500 bin görevli, evlerine hapsedilen insanları sayacak. Bu ilkel metod sayesinde de, nüfusumuzun kaç milyona ulaştığı belirlenecek. Sayımda netleşecek nüfus, gelecek seçimlerde hangi ilin kaç milletvekili çıkaracağını da ortaya koyacak.

Nüfusu azalan illerin vekil sayıları düşecek, çoğalanların ise artacak. Son sayımda nüfusları artan Bursa, Antalya gibi iller vekil sayılarını çoğaltmış, Bartın, Artvin, Ağrı gibi iller ise temsilcilerini başka illere kaptırmıştı. Şimdi DİE gibi, vekiller de 22 Ekim'i merakla bekliyor.

Baba ve başlık parası
Süleyman Demirel, Cumhurbaşkanlığı görevinden ayrılmadan önce, Devlet Denetleme Kurulu'na talimat vererek "Köy ve Köylünün sorunları" konusunda araştırma raporu hazırlanmasını istedi. DDK Başkanı Fahri Öztürk ve arkadaşları da 240 sayfadan oluşan bir raporu Demirel'e sundular.

Raporda köylünün çeşitli sorunlarının yanı sıra, başlık parası da var. Başlık parasının yasaklanmasına rağmen ortadan kalkmadığı vurgulanıyor ve bu parayı biriktirmek isteyen gençlerin psikolojik sorunlarla karşılaştığı vurgulanıyor. Genç kızların sadece bu nedenle istemedikleri kişilerle evlendirildikleri de belirtiliyor.

Demirel, raporu Başbakan Bülent Ecevit'e gönderdi. Başlık parasını kaldırmak da Başbakanlığa düşecek.

Taşar'dan soru yağmuru
TBMM 1 Ekim'de yeni yasama yılına başlayacak. Genel Kurul gündeminde görüşülmeyi bekleyen tam 196 kanun tasarısı ve teklifi var. Ayrıca 120 ayrı konuda da Meclis araştırması açılması isteniyor. Milletvekillerinin soru önergelerinin toplamı da 305.

Bu 305 sözlü sorunun, Bakanlar tarafından Meclis kürsüsünden, cevaplandırılması gerekiyor. Sorulardan ilk 52'si ANAP'lı Mustafa Taşar'a ait. Taşar, Gaziantep'in ne kadar sorunu varsa, 52 ayrı önergeye yazıp TBMM Başkanlığına verdi. Taşar, Antep'deki imam ve müezzin sayısının bile cevabını istiyor.

İki Bakan
Başbakan ve 35 bakandan büyük bölümü, çok sayıda yurt dışı geziye katıldı. Bakanlarımız, uluslararası bütün toplantı ve davetleri değerlendirip dışa açıldı. Ecevit hükümetinde, yurt dışına çıkmayan sadece iki bakan kaldı. Başbakan yardımcısı Hüsamettin Özkan ile Köy Hizmetleri'nden sorumlu Devlet Bakanı Mustafa Yılmaz. Bu iki bakan, ya davetleri reddediyor, ya hiç davet almıyor. Ya da pasaportları yok...

TBMM'de Solitaire
Meclis'in bu yıl üç ay süreyle tatil yapması, TBMM personelini de yeni arayışlara yöneltti. Meclis'in açık olduğu dönemde başlarını kaşıyacak zaman bulamayan personel, nasıl vakit geçireceğini şaşırdı. Sonunda bilgisayarlara yüklenen "Solitaire" isimli fal imdatlarına yetişti. Personel şimdi bu falı açıyor.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır