kapat

19.09.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
banner
Bizim City
Sizinkiler
Rehber
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
İstanbullular rüyasına kavuştu
İstanbul kentiçi ulaşım sorunu, yönetimimiz döneminde gerçekleşmiş İstanbul Ulaşım Ana Planı çerçevesinde ele alınmakta ve ulaşım için köklü çözümler getirilmektedir.

Taksim-Levent arasında faaliyete geçen metro, yerin altında inşaa edilmekte olan bir büyük projenin ilk galerisidir. Bunu Avrupa Yakası'ndaki benzerleri ile, Anadolu Yakası'na tüp geçitle bağlanacak metronun diğer hatları izleyecektir. Yeraltı ve yerüstü açık ve kapalı otoparkları, İETT ve Deniz Otobüsleri güzergahlarıyla İstanbul artık "entegre" bir ulaşım sistemine kavuşuyor.

Metro, artık kentiçi ulaşımın en önemli ve temel vasıtası olarak İstanbul halkının gündemine oturmuştur.

İstanbul halkı, hizmete giren Taksim-Levent hattıyla dönüşü olmayan bir faaliyetin çekim alanına girmiş bulunmaktadır. Artık diğer hatların, entegre bir anlayışla hizmete girmesinin takipçisi olacaktır. İstanbul'u yeraltından çelik raylarla tahkim edecek bu yüzyıllık rüyanın tahakkuku için ihtiyaç duyulan iç güvenci, desteği ve aktif bilinci kendi iradesinin buğusunda şekillendirecektir.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak, onun içinden kopan fertler olarak sevinçliyiz, mutluyuz. Çünkü sevincimiz herkesle ve her düzeydeki insanla paylaşılacak kadar büyüktür. Emeği geçen her seviyedeki arkadaşlarıma şükranlarımı ve başarı dileklerimi sunuyor ve daha nice hizmetlere diyorum.

Ali Müfit GÜRTUNA


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır