kapat

19.09.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
banner
Bizim City
Sizinkiler
Rehber
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Hayat kurtaran hat
Bin ambülans ve 1700 doktorla 8 ilde hizmet veren Med Life'ın 444 0 911 no'lu telefonunu aradığınızda, en fazla 10 dakika içinde tam teşekküllü bir ambülans doktoruyla kapınıza geliyor

TÜRKİYE'DE acil durumlarda ölümlerin yüzde 80'i, zamanında müdahale edilmediği için gerçekleşiyor. Avrupa'da bu oranın yüzde 10 olduğunu gören Med Life Acil Yardım Sisteminin Genel Koordinatörü Tamer Demirdelen "Erken müdahale hayat kurtarır" felsefesi ile "444 0 911"i yarattı. Türkiye'nin gelişkin sağlık kuruluşlarını ve ambülans firmalarını aynı çatı altında toplayan Demirdelen, halen İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana, Antalya, Mersin ve Muğla'da dört dörtlük bir acil yardım ağına sahip. Med Life bu iller dışında da acil durumlar sözkonusu olduğunda Türkiye'nin neresinde olursanız olun size bir sağlık ekibi ulaştırıyor.

TELEFONU DOKTOR AÇIYOR
Acil durumlarda hastaya helikopter de gönderebilen Med Life ekibi, sadece İstanbul'da 14 doktor ve 25 ambülansla hizmet veriyor. Acil Yardım Servisi tıpkı Amerika'daki "911 Rescue" gibi taleplere 365 gün boyunca kesintisiz cevap veriyor. Türkiye'nin her yerinden aranabilen 444 0 911 nolu telefona direkt doktorlar çıkıyor. Servisin bilgi işlem merkezine ülkedeki tüm acil doktor, kara ve hava ambülans ağı, tüm özel hastaneler ve devlet hastaneleri, sağlık ocakları, karakollar, itfaiyeler ve pek çok eczane bilgisi kayıtlı. Böylece telefona çıkan doktor hastanın yerine göre en yakın hastaneyi ve acil servis birimini tespit edebiliyor.

BEDELİ 35-90 MİLYON LİRA
Sistem ayrıca karayollarının durumuna bakarak, gidilecek hastaneyi belirliyor. Hattaki doktor, sağlık ekibini gönderdikten sonra telefonu açık tutup hastanın durumu hakkında bilgi almaya devam ediyor. Böylece ekip yoldayken de onlara hastanın durumu hakkında bilgi verilebiliyor. Türkiye'de binin üzerinde ambülans, 1700'ün üzerinde de doktora sahip olan Acil Kurtarma Servisi ayrıca sağlık bilgi hizmeti de yapıyor. Doktorlu, tam teşekküllü bir ambülans, siz aradıktan sonra en geç 10-12 dakika içinde kapınızın önünde oluyor. Hizmet bedeli ise hastaya gösterilen bakım ve kullanılan ekipmanlara göre 35-90 milyon lira arasında değişiyor.

EN YAKIN HASTANE TESPİT EDİLİYOR
Türkiye genelinde binin üzerinde ambülansla hizmet veren Med Life'taki görevliler, verilen adrese göre uydudan en yakın ambülansı tespit edip hastaya gönderiyor. Bunun ardından da bilgi işlem bölümü o bölgedeki en yakın hastaneyi bulup ekibe bildiriyor.

Engin AYTAŞ


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır