kapat

19.09.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
banner
Bizim City
Sizinkiler
Rehber
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Balina'nın beyni yakayı ele verdi
Yeşer Tekstil'in ortaklarından Hüseyin Beşikçi ve yardımcısı Nilgün Kırmızıduman yakalandı. İkilinin gösterdiği yerler aranıyor

BALİNA Operasyonu'nda "beyin" olarak bilinen Yeşer Tekstil'in kurucu ortaklarından Hüseyin Beşikçi, yardımcısı Nilgün Kırmızıduman ile birlikte yakalandı. Mehmet Niyazoğlu'nun bürosunda faaliyet gösteren Yeşer Tekstil'in, Tamer Büyükçoban ile kurucu ortağı olan Hüseyin Beşikçi'nin sorgulanması sonucunda Balina Operasyonu'nda gizli kalan birçok ipucunun aydınlanacağı bildirildi. Gözaltına alınan Beşikçi ile Kızılduman'ın gösterdiği yerlerde yapılan aramalarda ele geçirilen dosyalar dolusu evrak, mali polis tarafından didik dikik incelenmeye başlandı.

PARAVAN ŞİRKETLER
Türkiye'de naylon faturanın "Kralı" olarak tanınan Abdurrahman Yakup Reisoğlu'na yakınlığıyla bilinen Hüseyin Beşikçi'nin, çok sayıda paravan firmanın arka plandaki gizli sahibi olduğu, bu şirketler aracılığıyla milyonlarca lira değerinde naylon fatura kestiği ortaya çıkmıştı. Karadenizli politikacılar ve üst düzey bürokratlarla samimi ilişkiler içinde olan Beşikçi, ülkemizdeki naylon fatura organizasyonlarında önemli isimler arasında yer alıyor. Yeşer Tekstil'in naylon fatura çalışmalarını bizzat yönettiği iddia edilen Beşikçi'nin, kendisi gibi Karadenizli olan işadamı Mehmet Niyazoğlu ile ilişkilerinin boyutunun da ortaya çıkacağı, böylece halen hastanede yatan Niyazoğlu'nun durumunun ağılaşabileceği belirtiliyor.

Arif YAKICI


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır