kapat

19.09.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
banner
Bizim City
Sizinkiler
Rehber
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Efsane bir günde biter mi?
Dünya, Naim'in dördüncü olimpiyat şampiyonluğunu izlemek için yerini aldı. O koparmada 145 kiloyu kaldıramadı, dünya da onunla beraber ağladı.

Sydney'de düzenlenen 27'nci Yaz Olimpiyatları'nda dördüncü olimpiyat madalyası için podyuma çıkan Naim Süleymanoğlu, tüm dünyadaki sporseverleri hayalkırıklığına uğrattı.

'Efsane', 'Cep Herkülü' gibi isimlerle anılan, dünyanın en büyük sporcuları arasında gösterilen Süleymanoğlu, koparmada 145 kiloyu kaldıramayıp madalya şansını yitirdiğinde en çok üzülen kendisi oldu. Risk almak zorunda olduğunu söyleyen şampiyon halterci, "Sydney'e geldiğime hiç pişman değilim" derken yarışmanın da kazanmak kadar onur verici olduğunu vurguladı.

Başbakan Bülent Ecevit'in çektiği mesaj morali bozuk olan Naim'e en önemli hatırlatmayı yaptı: "Olimpiyatlardaki sonuç için sakın üzülmeyin. Halkımızın gönlünde sizin özel bir yeriniz var. Geçmiş yıllardaki başarılarınız dolayısıyla her zaman takdirle ve şükranla anılacaksınız."

NAİM'E ÜSTÜN HİZMET MADALYASI

Türk'ün adını dünyaya duyurdu
Devlet Bakanı Fikret Ünlü, dördüncü olimpiyat şampiyonluğu için büyük bir çaba ve cesaret gösteren milli halterci Naim Süleymanoğlu'na Devlet Üstün Hizmet Madalyası verilmesi için Bakanlar Kurulu'na öneri götüreceğini söyledi. Fikret Ünlü, daha önce üç kez olimpiyat şampiyonu olan Süleymanoğlu için Ankara'da bir gece düzenleneceğini ve bu geceye devletin üst kademelerinde görev yapan kişilerin davet edileceğini belirterek, "Bu gecede Naim'e sportif alanda Türkiye'ye bugüne kadar yaşattığı başarılardan dolayı teşekkür edilecek" dedi.

UNUTULMAZ MÜSABAKALAR
BAKAN ÜNLÜ, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) üyeliğine aday olan Naim Süleymanoğlu'nun bu göreve seçilebilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Ünlü, Süleymanoğlu'nun bugüne dek katıldığı olimpiyatlarda ve şampiyonalarda unutulmaz müsabakalar çıkardığını, Türkiye'nin ve Türk insanının adını tüm dünyaya duyurduğunu kaydederek şöyle konuştu: "Dördüncü kez olimpiyatlara katılması dahi onun ne kadar cesur bir sporcu olduğunu gösteriyor. Bu nedenle Devlet Üstün Hizmet Madalyası verilmesi konusunda bir teklif götüreceğim."

İTALYA

La Repubblica: Bir şampiyon hep kahramandır
İTALYA'NIN önde gelen gazetelerinden La Repubblica Naim Süleymanoğlu'nun Olimpiyatlar'dan elenişine geniş yer ayırdı. Sydney'den tanınmış gazeteci Leonardo Coen imzası taşıyan yazıda, "Küçük Herkül'ün Düşüşü" başlığı kullanıldı. İtalyan gazetesinde "Küçük kahraman dize geldi, Türkiye elenen Süleymanoğlu için ağlıyor" başlıkları da kullanıldı. Yazıda, Naim Süleymanoğlu'nun başarılarının silinemeyeceği belirtilerek "Bir şampiyon her zaman kahramandır" ifadesi kullanıldı.

FRANSA

Liberation: Kimse böyle risk almamıştı
PELE ve Muhammed Ali ile birlikte 20'nci yüzyılın en iyi 20 sporcusu arasında yer alan Naim Süleymanoğlu, ilk defa yenilerek, tahtını bıraktı. Cep Herkül'ü, hiç tereddüt etmeden 145 kilo ile başladı. Şu ana kadar hiç kimse böyle bir risk almamıştı. Dünyanın en güçlü adamı, küçük bir jestle salondan sessizlik istedi. Üçüncü denemesinin ardından küçük dev adamın ağzından "Hoşçakalın. Bitti" sözleri döküldü.

L'Equipe: Prens tahtını kaybetti
EFSANEVİ Naim, dördüncü kez olimpiyat şampiyonu olamadı. Dünyanın en güçlü adamı tahtını bıraktı. Antrenmanlarda 150 kilo kaldıran Naim, aynı başarıyı yarışmada gösteremedi. Garip ama Naim'in sonu...

ALMANYA

DIE TAGESZEITUNG: Herkül de yarı insandır
HERKÜL bile yarı tanrı, yarı insandır. Naim de sonunda tanrı olmadığını anladı. Naim Süleymanoğlu podyuma bir şampiyon gibi gelen Naim, bir şampiyon gibi indi. Kendisi 16 yaşından beri bir efsaneydi. Sydney'deki başarısızlığına kimse kızamadı.

YUNANİSTAN

ETHOS: Her şeye rağmen muhteşemdi
NAİM Süleymanoğlu yalnız Türkler'i değil; tüm sporseverleri hayalkırıklığına uğrattı, ancak her şeye rağmen muhteşemdi. Naim ile aynı kiloda yarışan Yunan halterci Leonidas Sarbanis, Yunan ve yabancı gazetecilerin "Naim diskalifiye oldu.. Bundan memnun musun?" yolundaki sorularını "Memnun olmak ne demek oluyor? O hem iyi bir sporcu, hem de iyi bir dost.. Memnun değilim, aksine çok üzgünüm" diye cevapladı.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır