kapat

19.09.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
banner
Bizim City
Sizinkiler
Rehber
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Pınar'ın yeni üssü Yozgat
Yaşar Holding'in satın aldığı Yozgat Et ve Süt Tesisleri, Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli, Devlet Bakanı Şuaip Üşenmez ile Tarım ve Köy İşleri Bakanı Hüsnü Gökalp'in de katıldığı bir törenle devredildi.

Törende bir konuşma yapan Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Yaşar, şunları söyledi:

"Tarım Bakanlığı-yerel yönetim-özel sektör işbirliği modelinin ilkinin gerçekleştiği bu bölgede yapacağımız yatırımlar, Çamlı Yem ve Besicilik şirketlerimizin faaliyetleri ile devam edecektir. Orta ve Doğu Anadolu Hayvancılığı Geliştirme Projesi'nden Sivas, Kayseri, Nevşehir, Kırşehir, Çorum, Amasya ve Tokat illeri de yararlanacak. Bu projeden beş yıl içinde yararlanan üretici sayısı 20 bini geçecek."

İnşaatı bittikten sonra işletmeye açılamayan Yozgat Et ve Süt Tesisleri, Yaşar Grubu tarafından yapılan ek bir yatırımla aktif hale getiriliyor. Fabrikanın faaliyete geçmesiyle birlikte Yozgat ve çevresindeki illerde toplam 38 bin ailenin ekonomisine katkıda bulunacak. İlk aşamada 150 kişiye iş imkanı verilecek olan tesiste, ayrıca 3 bin üreticinin et ve süt ürünü alınarak bölge kalkınmasına katkı sağlanması da amaçlanıyor.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır