kapat

19.09.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
banner
Bizim City
Sizinkiler
Rehber
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Teröristin ansiklopedisi!
Ürdün gizli servisi, Ladin tarafından yazılmış "ansiklopedi" adında bin sayfalık bir yazı ele geçirdi. Kendi el yazısıyla hazırladığı ansiklopedi, topladığı yandaşlarını eğiterek nasıl birer terörist yarattığı hakkında bilgiler içeriyor. Ayrıca ABD elçilik binalırını yerlebir eden bombaların benzerlerinin nasıl bulunabileceğini yazıyor. Ürdünlü yetkililer, bu ansiklopedinin bir kopyasını, bilgisayar CD'sinde toplayarak Amerikalı gizli servis yetkililerine teslim etti.

Dayak yiyip döndüler
Türkiye'den KKTC'ye turist olarak gelen ve "iş bulmak" amacıyla Rum Kesimi'ne kaçan iki Türk az kalsın canlarından oluyordu. 29 yaşındaki Hasan Sakıncı ve 37 yaşındaki Kazım Akıncı "Güney Kıbrıs'a izinsiz girmek ve askeri bölgeyi ihlal etmek"ten tutuklandılar. Rum polisince öldüresiye dövülen Sakıncı ve Akıncı, daha sonra mayınlı bölgeye bırakıldı. Şans eseri sağ salim KKTC'ye geçen iki kişi, Türk kesimine yüzleri gözleri şiş, kıyafetleri parçalanmış ve vücutlarının çeşitli yerlerinde darp izleriyle döndü.

Clinton'a 20 yıl hapis!
Amerİka Başkanı Bill Clinton, Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac ve İngiltere Başbakanı Tony Blair yargılanıyor! Sırbistan Başsavcısı'nın NATO'nun Yugoslavya'ya yönelik bombardımanı sırasındasavaş suçlusu ilan ettiği bu üç liderin de aralarında bulunduğu NATO ülkeleri devlet başkanları ile bakanları hakkında dün başkent Belgrad'da dava açıldı. Liderler "gıyabı"nda yargılanırken, sanık sandalyelerinin boş kaldığı duruşmada, sanıklar, "cinayete teşebbüs" ve "Yugoslavya'nın toprak bütünlüğünü ihlal"le suçlandı. 3 liderin de aralarında bulunduğu 12 diplomatın 20 yıla kadar hapsi isteniyor...

"Cenazeme mi geleceksiniz?"
Filistin lideri Yaser Arafat, İsrail'le sürdürülen barış görüşmelerinde esneklik gösterdiği takdirde ülkesindeki radikal gruplar tarafından öldürülmekten korkuyor. Arafat'ın bu korkusu, Camp David'de ortaya çıktı. El Ayyam gazetesi editörü Ekrem Hanieh'in haberine göre, Amerika Başkanı Bill Clinton'ın arabuluculuğunda düzenlenen barış görüşmelerinde taraflar bir türlü uzlaşmaya yanaşmayınca Clinton, Arafat'a biraz daha "esnek" olması yönünde çıkıştı.

Bunun üzerine sinirlenen Arafat, "Kudüs'ü verirsem beni öldürürler. Cenaze törenime mi katılmak istiyorsunuz?" şeklinde cevap verdi. New York Times gazetesinde, Arafat'ın "Kudüs sadece Filistin şehri değil, tüm Arap, İslam ve Hıristiyan dünyasına da ait. Karar verebilmem için Şiiler'le, Sünniler'le ve Arap ülkeleriyle de görüşmem gerekir" de dediği yazdı.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır