kapat

28.08.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Arbeta
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Köşk, yetkilerinin azaltılmasına hazır
Başbakan Bülent Ecevit'in, Cumhurbaşkanlığı yetkilerinin kısıtlanabileceği ihtimalini dile getirmesi, Çankaya Köşkü'nde olumlu karşılandı.

Cumhurbaşkanlığı kaynakları, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in bu konuyu zaten Anayasa Mahkemesi Başkanlığı yaparken de, Cumhurbaşkanı seçildikten sonra da dile getirdiğine dikkat çekerek, şöyle dediler:

"Sayın Cumhurbaşkanı, Cumhurbaşkanı yetkilerinin kısıtlanması gerektiğine öteden beri inanmaktadır. Bu konuyu Cumhurbaşkanı seçilmeden önce de, seçildikten sonra da açıkça ifade etmiştir. Cumhurbaşkanı seçildikten sonra TBMM Anayasa Uyum Komisyonu üyeleriyle yaptığı görüşmede, bu önerisini yazılı hale de getirmiştir. Sayın Sezer aynı inancı bugün de korumaktadır."

Cumhurbaşkanlığı kaynakları, bu öneriye hükümet tarafından, memur kararnamesi krizinin sona ermesinin hemen ardından olumlu yanıt verilmiş olmasının ise "önemli olmadığı" görüşünde.

Kaynaklar bu konuda şu görüşü dile getiriyorlar: "Sayın Cumhurbaşkanı, önce kendisi tarafından ortaya atılmış öneriye, Sayın Başbakan tarafından bir krizin ertesinde olumlu yanıt vermesine özel bir vurgu yapmayacaktır. Önemli olan, Sayın Sezer tarafından önerilen yetki kısıtlamasının bugün kabul görüyor olmasıdır. Kaldı ki, bu öneri, zaten normal süreci içinde Sayın Sezer tarafından tekrar gündeme getirilecekti. Bu konuda bizzat kendisi tarafından yürütülen ayrıntılı bir çalışma yakında kamuoyuna da açıklanabilir."

MURAT YETKİN


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır