kapat

28.08.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Arbeta
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Erbakan Hoca'dan 'sanal' muhalefet
Hem 312'nci maddeyi, hem de 57'nci hükümeti internet aracılığıyla eleştirmek isteyen Necmettin Erbakan, Refahyol'un icraatlarını anlatan bir web sitesi oluşturuyor

KAPATILAN Refah Partisi'nin siyasi yasaklı lideri Necmettin Erbakan, bir yıl hapis cezasına çarptırıldığı TCK'nın 312'nci Maddesi'ne karşı açtığı kampanyayı sürdürürken, diğer yandan da Başbakan Bülent Ecevit'in başkanlığında kurulan 57'nci hükümete karşı sanal muhalefet yürütmek için harekete geçti.

"Fazilet Partisi'nin 57'nci hükümete karşı başarısız bir muhalefet politikası izlediği" değerlendirmesini yapan Erbakan, ipleri eline aldı. 57'nci hükümetin icraatlarını internet aracılığıyla eleştirmek ve sesini kamuoyuna duyurmak isteyen Erbakan, Refahyol hükümetinin icraatlarını anlatan bir web sitesi oluşturulması talimatını verdi.

REFAHYOL REKLAMI
Erbakan'ın isteği üzerine oluşturma hazırlıkları sürdürülen web sitesine, 54'üncü hükümet döneminde ekonomide uygulanan politikalar sonucunda elde edilen başarıların sayısal verileri ile birlikte, daha sonra kurulan 55, 56 ve 57'nci hükümetlerin uyguladığı politikalar sonucunda enflasyonla mücadelede gelinen nokta, işsizlik oranı ve kamudaki ücret artışları ile bütçe uygulamalarının karşılaştırmalı olarak yer alacağı bildirildi.

AZ KALDI...
Erbakan, sanal muhalefetin başına kamuoyunda "Erbakan'ın Prensi" olarak tanınan Devlet eski Bakanı ve FP Konya Milletvekili Teoman Rıza Güneri'yi geçirdi. Erbakan'ın talimatıyla hazırlıkları sürdürülen sitenin sorumluluğunu, Güneri'nin yanı sıra FP'li Lütfü Esengün de üstlendi. Refahyol hükümetinin 2 önemli kurmayının başkanlığındaki ekibin çalışmalarını kısa sürede tamamlayacağı kaydedildi.

Necdet PEKMEZCİ


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır