kapat

28.08.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Arbeta
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
"Af" için son umut
Yükseköğretim kurumlarından herhangi bir nedenle ilişiği kesilen öğrencilerin aftan yararlanmak için başvuru süreleri bugün sona eriyor.

Yükseköğretim kurumlarının ön lisans ve lisans programlarından son 20 yılda herhangi bir nedenle ilişiği kesilen öğrencilere, yasayla okullarına dönme hakkı tanındı.

Yasadan yararlanmak isteyenler için verilen 2 aylık başvuru süresi bugün sona eriyor. Yasadan yararlanmak isteyenlerin, ilişiklerinin kesildiği yükseköğretim kurumlarına başvurmaları gerekiyor. Yükseköğretim kurumlarında hazırlık ve ara sınıflar dahil bütün sınıflarda ön lisans ve lisans düzeyinde öğrenim yapanlardan, 12 Eylül 1980 tarihinden 1999-2000 öğretim yılı sonuna kadar her ne sebeple olursa olsun ilişikleri kesilmiş veya kesilme durumuna gelmiş öğrencilere, ilişiklerinin kesilmesine neden olan bütün dersler için devam, iki sınav ve bütünleme hakkı veriliyor. Bu sınavlarda başarılı olanlar, öğrenciliğe dönebilecekler.

TUTUKLULAR...
Müracaat süreleri içinde askerlik süresi gelmiş olanlar, bu kanun hükümlerine göre verilmiş hakları kullandıkları takdirde tecilli sayılacaklar. Halen askerlik yapanların terhislerinden sonraki iki ay içinde müracaat hakları saklı olacak.

Gözaltında veya tutuklu bulunanlar bu hallerinin sona ermesini takip eden iki ay içinde müracaat ettikleri takdirde, kanunda tanınan hakları kullanabilecekler. Yükseköğretim kurumlarından son 10 yılda herhangi bir nedenle ilişikleri kesilen lisansüstü öğrencileri de "af" kapsamına giriyor.

25 branşta 25 bin öğretmen alınacak
MİLLİ Eğitim Bakanlığı'na bağlı okul ve kurumların ihtiyacını karşılamak amacıyla açılan öğret-menlik kadrosu için başvurular bugün başlayacak ve 4 Eylül'e kadar sürecek. Bakanlık, 25 branşta 25 bin öğretmen alacak. Öğretmen alımı, 1999 ve 2000 yılında yapılan Devlet Memurluğu Sınavı sonuçlarına göre ilk defa atama, açıktan atama, kurum içi ve kurumlararası atama şeklinde olacak. Öğretmenlik için başvurular sadece Adana, Ankara, Antalya, Bur-sa, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Konya, Malatya, Samsun, Trabzon ve Van'da yapılacak.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır