kapat

28.08.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Arbeta
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Uyuşturucu kaçakçısı Sevcan'ın itirafları
"Zaza Hikmet" lakaplı uyuşturucu kaçakçısı Hikmet Sevcan, ünlü baba Sedat Şahin'in kendisini öldürtmek istediğini belirterek, "Çakıcı ile Peker'in yerine geçmek istiyor" dedi

Geçtiğimiz günlerde Bayrampaşa Cezaevi'nde meydana gelen bir cinayet, mafya içerisindeki liderlik kavgasını ortaya çıkardı. Uyuşturucu kaçakçısı Hikmet Sevcan, haraç vermediği için ünlü baba Sedat Şahin tarafından öldürülmek istendiğini belirtti ve Şahin'in, Çakıcı ile Peker'i geçmeye çalıştığını öne sürdü.

OLAY NASIL GELİŞTİ?
Bayrampaşa Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan uyuşturucu kuryesi Durdu Meriç, geçtiğimiz günlerde cezaevi koridorunda öldürüldü. Olayı soruşturan Eyüp Cumhuriyet Savcılığı hazırladığı iddianamede, halen Niğde Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan ünlü baba Sedat Şahin'in, Bayrampaşa Kapalı Cezaevi'nde yatan uyuşturucu kaçakçısı Hikmet Sevcan'dan 10 milyar haraç istediğini belirtti. İddianamede, Şahin'in bu parayı alamayınca adamlarına Sevcan'a gözdağı vermek için koruması Durdu Meriç'in öldürülmesi emrini verdiği ifade edildi.

HER ŞEYİ ANLATTI
Bu gelişmeler üzerine Hikmet Sevcan, Eyüp Cuumhuriyet Savcısı Süleyman Tomrukçu tarafından sorgulandı. Sevcan, Sedat Şahin'in dolaylı yoldan kendisinden haraç istediğini doğruladı. Şahin'in İstanbul'daki davaları için üç gün Bayrampaşa Cezaevi'nde kaldığını belirten Sevcan, ifadesinde şunları söyledi:

"Bu üç gün içerisinde cezaevindekilere 'Ben Alaattin Çakıcı'yı da Sedat Peker'i de geçeceğim. İşadamlarından 100 bin mark, 50 bin dolar gibi paralar isteyeceğim. Bizimkiler cezaevinde boş oturuyor, cezaevini kana bulayacağım. 80 tane adamım var, bunların geçiminde para sıkıntısı çekiyorum' demiş. Daha sonra B.11'deki Sami isimli kişiye 'Müebbet yedin, infazın yandı, boş oturuyorsun. Bana ses getirecek adam ismi ver' diye ısrar etmiş. Bu konuşmalar sırasında benim adım geçmiş."

SUSURLUK BAĞLANTISI
Sorgusu sırasında Sedat Şahin ile çok eskiye dayanan bir 'olay'dan söz eden Sevcan, şöyle devam etti:

"Kız kardeşimin kocası Mehmet Aygün'ün 5-6 yıl önce 6-7 otobüsü vardı. Sedat Şahin ve grubu kendisine bir kaç otobüs daha aldırmışlar. Daha sonra da kendisinden 400 bin mark veya 1 milyon mark civarında haraç istemişler ve ardından 4 otobüsünü zorla elinden almışlar. Bu olayı çözümlemek için eniştem Altay isimli bir şahsa müracaat etmiş. O da eniştemi emniyette üst düzey görev yapan Hüseyin Kocadağ'a göndermiş. Kocadağ da onları Abdullah Çatlı'ya göndermiş. Çatlı'nın araya girmesiyle otobüsler alınmış ancak cezaevinde yatmakta olan Şahin'e çok önemli miktarda para verilmiş."

ÇATIŞMALAR SÜREBİLİR
Sevcan son olarak "Ben tüm sorumlulardan şikayetçiyim. Bundan sonra bana ya da yakınlarıma bir şey olursa Sedat Şahin ve adamlarından bilinmelidir" dedi.

Öte yandan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nda Romen mütercim olarak çalışan Aktan Zaimoğlu, öldürülen Durdu Meriç ile 10 yıl beraber yaşadığını belirterek şunları söyledi:

"Olaydan sonra Osman isimli bir kişi beni aradı. 'Burada 3-4 kişi daha gidiciyiz. Hikmet Sevcan içeriye beş silah daha soktu' dedi."

Bu arada, Durdu Meriç'in öldürüldüğü gün cezaevinde görevli 22 infaz koruma memuru hakkında görevi ihmal suçundan 3 aydan 1 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Zaza Hikmet kimdir?
Uyuşturucu kaçakçısı Hikmet Sevcan, yurtdışına uyuşturucu ihraç etmek suçundan yaklaşık 3 yıldır giyabi tutuklu olarak arandıktan sonra geçtiğimiz şubat ayında yakalandı.

Avusturya'ya 300 kilo eroin kaçırmakla suçlanan ve İstanbul 4 Nolu DGM'de 36 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Sevcan; askeriyenin yatak ihalesini almasıyla gündeme gelmişti. Bulgaristan'da birçok işyeri bulunan ve Gaziantep'te yaptırdığı 32 derslikli okul nedeniyle Cumhurbaşkanlığı'ndan takdir belgesi alan Sevcan, mahkemede "Uyuşturucuya karşıyım. Burada bulunmaktan hicap duyuyorum" demişti.

Şefik DİNÇ


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır