kapat

28.08.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Arbeta
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Örgütün savunması internete taşındı
Avukat Yüksel, Mirzabeyoğlu'yla ilgili savunmasını mahkeme salonlarından sanal ortama taşıdı; İBDA/C liderini internetteki sitesinde de övmeye başladı

YASADIŞI İBDA/C örgütünün lideri olduğu iddiasıyla, İstanbul Devlet Güvenlik Mahkemesi'nde idam istemiyle yargılanan Salih İzzet Erdiş'in avukatı Harun Yüksel, müvekkilini internetteki "mirzabeyoğlu.com" sitesinde de savunmaya başladı. Örgüt üyeleri tarafından "Kumandan Salih Mirzabeyoğlu" kod adıyla anılan Salih İzzet Erdiş'in (50), aynı zamanda 25 yıllık arkadaşı ve eniştesi olan Harun Yüksel, "Mirzabeyoğlu'na Özgürlük" sloganıyla açtığı internet sayfasında müvekkilini savunuyor.

O BİR FİKİR ADAMI!
Avukat Harun Yüksel, sayfanın giriş bölümünde amacını, "Biz legal-yasal bir site kurduk. Gayemiz, Salih Mirzabeyoğlu'nun yargılanma sürecini ve hukukdışı olarak uğradığı saldırıların perde arkasını yalansız dolansız kamuoyuna aktarmaktan ibaret" sözleriyle açıklıyor. Avukat Yüksel müvekkilini, "50 yaşında, 41 telif eseri olan bir fikir adamı, devrimci mütefekkir" olarak nitelendiriyor.

BOL BOL KÜFÜR
Örgütün internetteki "www.ibda-c.org" sayfasında ise örgüt üyelerine ve taraftarlara seslenilerek, 2000 yılı için yeni bir kampanya başlatıldığı duyuruluyor. Sitede, eliyle taş fırlatan bir çocuğuk fotoğrafının altındaki şu sözler dikkat çekiyor: "2000'de, öne atıl kampanyasına sen de katıl. Bir darbe de sen vur, bir tuğla da sen savur." Sitede, örgüt sempatizanlarına yönelik, bolca argo sözler ile bazı kurum, kuruluş ve kişilere yönelik küfürlerin yer aldığı bildiriler de yayınlanıyor.

Veli SARIBOĞA


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır