kapat

28.08.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Arbeta
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

TOSYÖV'den KOBİ'lere bilgi servisi
Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticiler Vakfı TOSYÖV Başkanı Işın Çelebi, KOBİ bilgi rehberliği yapacaklarını söyledi. TOSYÖV'ün eski ve yeni yöneticilerinin yapılacak çalışmalar için strateji belirlediği toplantıda konuşan Çelebi, KOBİ'lerin rakip ülkelerle rekabet etmekte zorlandığını belirterek, "KOBİ'leri teknolojik atılımlara hazırlayacağız" diye konuştu.

Uluslararası fuarda işbirliği turları
Sanayi ve Ticaret Bakanı Ahmet Kenan Tanrıkulu, 69. İzmir Enternasyonal Fuarı kapsamında İrlanda, Kırgızistan, Arnavutluk ve Türkmenistan heyetleriyle görüştü. Arnavutluk ile KOBİ teknik işbirliği protokolü imzalayan Bakan Tanrıkulu, İrlanda Devlet Bakanı Eoin Ryan ile görüştü. İrlanda ile ticari ilişkilerinin geliştirilmesinin ele alındığı görüşmede İrlanda Devlet Bakanı Ryan, "Türk şirketlerini İrlanda'ya yatırım yapmaya çağırıyoruz" dedi.

Fon kurma yarışı sürüyor
Yatırımcıların başlıca tasarruf araçlarından biri haline gelen fonların kuruluşları hız kesmiyor. Geçen hafta dört yatırım fonu daha kuruldu. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Demir Yatırım'ın iki, TSKB ile Vakıfbank'ın birer fonlarının katılma belgelerini kayda aldı. Demir Yatırım'ın A tipi imalat sektörü fonu ile mali kuruluşlar sektörü fonunun başlangıç tutarı 2'şer trilyon, Vakıfbank'ın A tipi Dayvak Özel Değişken Yatırım Fonu'nun tutarı 1 trilyon, TSKB'nin A tipi değişken fonunun başlangıç tutarı ise 1 trilyon lira olarak belirlendi. Öte yandan, iki ortaklık birer fonlarının katılma belgelerinin ihracı için SPK'dan izin istedi. Finans Portföy Yönetimi'ne faaliyet izni ve portföy yöneticiliği belgesi verilmesine karar verildi. Bankers Trust Menkul Değerler'in ise, alım satıma ve halka arza aracılık, yatırım danışmanlığı, menkul kıymetlerin geri alma veya satma taahhüdü ile alım satımı yetki belgelerinin iptal edilmesi kararlaştırıldı.

Dünyanın kablosu Kayseri'den
Kayseri'nin dünya markası Hacılar Elektrik Sanayi (HES), bu yılın 7 aylık döneminde 13 milyon dolarlık kablo ihracatı yaptı. HES Genel Müdür Yardımcısı Adem Özcan Gündoğdu, "Uzakdoğu'dan ABD'ye kadar 45 ülkeye, 13 milyon dolarlık telefon, enerji ve fiber optik kablo ile emaye bobin teli ihraç ettik. Yıl sonuna kadar 17 milyon dolarlık daha anlaşma yaptık" dedi.

Yeni pazar internetten bulunacak
Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Başkanı Yılmaz Kanbak, Dış Ticaret Müsteşarlığı'nın (DTM) verilerinin güncel olmadığını belirterek, "Sanayicilerimiz, Müşteşarlıktan yabancı şirketlerin adreslerini ve telefonlarını istiyor. Fakat, kendilerine ulaştırılan adresler ve telefonlar günceldeğil. İnternet, bu açığı kapatacak" dedi.

GAP tünelleri bitiyor
DÜNYANIN en büyük sulama kanalları olacak GAP bünyesindeki Şanlıurfa T-1 ve T-2 kanalları, 2001 yılı sonunda tamamlanacak. DSİ 16. Bölge Müdürü Gülabi Polat, bağlantı tünelleri dahil toplam 52.8 kilometre uzunluğundaki tünellerin dışında, 3 tane yaklaşım tüneli bulunduğunu ve tünellerin önümüzdeki yılın sonlarına doğru tamamlanacağını söyledi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır