kapat

28.08.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Arbeta
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
TOKİ, yeniden kredi verebilecek
Ataköy ve Halkalı'dan sağlanacak gelirle gelecek yıl kooperatiflere yeniden kredi verme umudu doğuyor

Yeni kaynak sağlayamaması, bütçeden sağlanan ödeneğin de yetersiz olması nedeniyle uzun süredir kooperatiflere yeni kredi açamayan Toplu Konut İdaresi (TOKİ), gelecek yıl rahatlamayı öngörüyor. TOKİ Başkanı Kamil Uğurlu, Halkalı ve Ataköy'deki konut projelerinden sağlanacak gelir nedeniyle, gelecek yıl yeni kooperatiflere kredi vermeye başlayacaklarını umduğunu söyledi.

Uğurlu, mevcut kaynaklarla idare tarafından yaptırılmakta olan konutların hak edişlerini ve daha önce kredi kullanmaya başlayan kooperatiflerin kredilerini ödeyebildiklerini kaydetti. Kaynakların yetersiz kalması nedeniyle, halen müteahhitlerin 5 trilyon liralık hak edişlerinin, kooperatiflerin de 20 trilyon liralık kredilerinin 8 aydır ödenemediğini anlatan Uğurlu, "Daha önce 2 yıl gecikme ile ödenen krediler, şu anda 8 ay gecikme ile ödeniyor. Yeni kaynak buluncaya kadar yeni kredi taleplerini kabul etmiyoruz" dedi. Mevcut kaynakların çok büyük bölümünün de deprem bölgesindeki konut kooperatiflerine yönlendirildiğini, bölgedeki inşaat seviyesi yüzde 50-90 düzeyinde olan kooperatiflere, Maliye Bakanlığı'nın kaynaklarını kullandırdıklarını belirten Uğurlu, şu bilgiyi verdi:

"Gelir paylaşımı yöntemi ile Halkalı'da yapılacak 4 bin, Ataköy'de yapılacak 1200 konutluk projeler, inşaatlar bitmeden satışa çıkarılacağı için bütçede bir rahatlama görünüyor. Oralardan, belirli periyodlarla payımıza düşen geliri alacağız. Bunu kaynak olarak değerlendireceğiz. Önce taahhütlerimizi yerine getirecek, borçlarımızı ödeyeceğiz. Ardından yeni kooperatiflere kredi kullandırmak mümkün olabilecek."


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır