kapat

28.08.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Arbeta
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Paris'te son tango
Otomotiv dünyasının devleri, Eylül ayında düzenlenecek Paris Otomobil Fuarı'nda yılın son gövde gösterisine çıkacak

30 Eylül-15 Ekim arasında yapılacak olan bu yılın en büyük otomobil organizasyonu Paris Otomobil Fuarı'na sayılı günler kaldı. Bugüne kadar aralıksız çalışan otomobil üreticilerinin amacı ise yeni sergileyecekleri araçlarla, pazar payları ve prestijlerini biraz daha artırabilmek. Özellikle son dönemde dev otomobil üreticilerinin irili ufaklı birçok şirketi alma girişiminde bulunması, Paris Otomobil Fuarı'nı küçük üreticiler için daha da önemli kılıyor. Yeni modelleriyle atağa kalkan küçük üreticiler, rüştlerini bir kez daha ispat etmeye çalışacak.

Bu fuarın bir başka özelliği de çeşitli ortaklıklara ve işbirliklerine giden şirketlerin yavaş yavaş üretmeye başladıkları modelleri sergileyecek olması.

Fuarın en iddialı firmaları ise ev sahibi Fransız şirketleri olacak. Renault, Peugeot ve Citroen, önümüzdeki günlerde çıkartmayı düşündükleri modellerle gövde gösterisi yapacaklar.

Renault, üretimiyedi ayda ikiye katladı
YIlIn ilk 7 ayının üretim şampiyonu Renault oldu. Oyak-Renault, Ocak-Temmuz döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 48 artışla 82 bin 805 adet ile en yüksek otomobil üretimini gerçekleştirdi. Otomobilden sonra en fazla üretilen taşıt türü olan kamyonette de, Ford Otosan, yüzde 37 artışla 11 bin 809 kamyonet üretti.

İkinçi Tofaş oldu
OSD verilerinden yapılan hesaplamaya göre, bu yılın 7 ayında Oyak-Renault'yu, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 35 artış ve 61 bin 68 adet otomobil üretimi ile Tofaş izlerken, Hyundai-Assan da yüzde 7 artışla 12 bin 456 adet otomobil üretimi ile üçüncü sırada yer aldı. Ford Otosan yüzde 37 artışla 11 bin 809 adet kamyonet üretirken, Karsan 5.771 adet üretim yaptı.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır