kapat

20.08.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Arbeta
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Asırlık raket kazandı
Dünyanın en yaşlı tenisçisi 101 yaşındaki Harry Meistrup, ENKA Ladies Open Turnuvası final maçı öncesi bir gösteri maçı yaptı. Harry Meistrup ile partneri, İshak Alaton-Osman Kermen çifti karşısında 4-2 öndeyken taraflar öpüşerek maçı bitirdi

Guiness Rekorlar Kitabı'na dünyanın en yaşlı tenisçisi olarak giren Danimarkalı 101 yaşındaki tenisçi Harry Meistrup, Uluslararası Enka Ladies Open Bayanlar Tenis Turnuvası kapsamında, partneri Nicolia Caizza ile birlikte İshak Alaton ve Osman Kermen ile bir gösteri maçı yaptı. Meistrup, ENKA Sadi Gülçelik Spor Sitesi'nde, partneri 35-45 yaş grubunda oynayan veteran tenisçi Nicolia Caizza (38) ile 73 yaşındaki işadamı İshak Alaton ve 85 yaşındaki Marmara Üniversitesi Spor Yüksekokulu Tenis Öğretim Görevlisi Osman Kermen'den oluşan Türk ekibiyle karşı karşıya geldi. Meistrup ile partneri özel maçın birinci setinde 4-2 öndeyken taraflar öpüşerek maçı bitirdiler. Korttaki dört oyuncunun yaşlarının toplamı 297 olmasına rağmen oyuncular, gençlere taş çıkartırcasına mücadele ettiler.

BÜYÜK ALKIŞ ALDILAR
ENKA Ladies Open 2000 turnuvası final maçı öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Harry Meistrup, "Yüzyıl daha yaşasam 100 yıl daha tenis oynarım" dedi. Meistrup'un bu sözlerine karşı Alarko Yönetim Kurulu Başkanı İshak Alaton ise "101 yaşındaki bir tenisçiye yenilsem bundan üzüntü değil; mutluluk duyarım" biçiminde karşılık verdi. Uluslararası Tenis Hakemi Toygar Alagöz'ün yönettiği maç dostluk havasında geçerken; maçın her an ilgi odağı asırlık tenisçi Meistrup oldu.

Topla buluştuğu anlarda tenis severlerden büyük alkış alan ihtiyar raket Meistrup, kendisine atılan pekçok topu rakip sahanın içine bırakarak; 101 yaşında olmasına rağmen 'Teniste ben de varım' dedi. Dostluk maçının ardından sporsor firmalar tarafından ödüllendirilen ve bir basın toplantısı düzenleyen Harry Meisrup, Türkiye'ye gelmekten büyük mutluluk duyduğunu ve davet edildiği taktirde 10 yıl sonra yine geleceğini söyledi.

İŞİN SIRRI YULAFLI EZME
101 yaşında tenis oynayan Harry Meistrup özel karşılaşma öncesi SABAH'a yaptığı açıklamada genç kalmanın ve uzun yaşamanın en önemli unsurunun doğru beslenmek ve spor yapmak olduğunu söyledi.

Anne sütünden kesildikten sonra her sabah yulafla suyu karıştırarak yaptığı yulaf ezmesiyle beslendiğini söyleyen Meistrup şöyle devam etti:

"Ben üç dört yaşımdan beri yulaf ezmesi yiyorum. Yulaf ile suyu karıştırarak yaptığım lapa kıvamındaki ezmenin kesinlikle çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Çünkü hem enerji veriyor hem de çok midemi yormuyor. Herkese tavsiye ederim."


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır