kapat

20.08.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Arbeta
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Taratorlu tekir tava
Kek için:
* 1 kg. tekir
*Yarım limonun suyu
*Tuz

Tarator için:
* 5 diş sarmısak
*Yarım demet maydanoz
*Yarım limonun suyu
*1 çorba kaşığı tatlı toz biber
*1 dilim ekmek içi
*3 çorba kaşığı zeytinyağı
*Yarım su bardağı ceviz içi
*1 tutam tarhun otu
*Tuz

Kızartmak için:
*Zeytinyağı

Yapılışı:
Tekirlerin kılçıklarını ve iç organlarını çıkarın. Keskin bir bıçak yardımıyla pullarını kazıyın. Sonra bol suyla yıkayın. Yarım limonun suyunu tekirlerin üzerine dökün. Tuz serptikten sonra ovun. 15 dakika bu şekilde bekletin. Tavaya zeytinyağını alarak kızdırın. Balıkları arkalı önlü kızartın. Fazla yağını süzmek için balıkları kağıt mutfak havlusunun üzerine yerleştirin. Ayrı bir tavaya 3 çorba kaşığı zeytinyağı koyun. Sonra tavaya yarım su bardağı dövülmüş ceviz içini, bir dilim ufalanmış ekmek içini, ince ince kıyılmış maydanozu, 1 çorba kaşığı tatlı toz biberi, 5 diş dövülmüş sarmısağı, 1 tutam tarhun otunu, yarım limon suyunu ve tuzu ilave edin. 2-3 dakika orta hararetli ateşte tahta kaşıkla çevirerek pişirin. Servis tabağına aldığınız balıkları hazırladığınız taratorlu sos ile birlikte servis yapın. Not: Kızartılan balıkların ıslak olmamasına dikkat edin. Ayrıca fazla suyunu silkeleyin. Bol un yağın birikmesine neden olur.

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır