kapat

20.08.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Arbeta
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Turgay Ciner'den ilkokul seferberliği
12 yıl içinde 50 okul yaptırmak için yola çıkan Turgay Ciner, 2001 Ocak ayında üç okulu teslim edecek.

Bir arkadaşının önerisiyle okul yaptırmak için kolları sıvayan Park Holding Yönetim Kurulu Başkanı Turgay, 12 yıl içinde 50 ilkokul yaptırıp Milli Eğitim Bakanlığı'na teslim edecek.

Bir okul ortalama bir trilyona mal olurken Ciner 12 yıl içinde 50 okulu tamamlamak için şimdiden projelerini hazırlamış. İlk amacının gelecek nesillerin eğitimine katkıda bulunmak olduğunu söyleyen Ciner, başlattığı okul seferberliğinin şöyle açıklıyor: "Bu işi yapmak için ilk önce istek sonra da para sahibi olmak gerekiyor. Benim yaptığımı gören zengin insanların tatlı bir kıskançlığa girmesini istiyorum."

Turgay Ciner yaptırdığı okullara kendi isminin yanı sıra hayatında önemli yeri olan insanların ismini verecek. Kendi ismini verdiği okulları ise numaralandırıyor. İlk örneği ise Maltepe Turgay Ciner 1 İlköğretim Okulu.

İLK ÖNCE MEMLEKETİ
Turgay Ciner, projesine memleketinden başlayarak Artvin'in Hopa ilçesine ilk okulunu yaptırmış. 10 bin kişilik ilçeye 2 bin öğrenci kapasiteli okul yaptıran Ciner, "İşe memleketimden başladım. Oraya içinde her türlü ekipmanı olan bir okul yaptırdım. Bu okulda her türlü laboratuvar ve internet salonu var. O kadar modern bir okul oldu ki içinde asansörü dahi bulunuyor. Herhalde Hopa'da uzun yıllar okula ihtiyaç duyulmayacak" diyor.

Turgay Ciner, projesi kapsamında şimdiye kadar babasının ismini verdiği Hopa Hüsnü Ciner İlköğretim Okulu'nu tamamladı. Maltepe Turgay Ciner 1 İlköğretim Okulu ise 2000-2001 eğitim sezonuna yetiştirilecek. Ocak ayında ise Hüseyin Bilgin İlköğretimokulu eğitime başlayacak. Ankara Çayırhan Meslek Lisesi ve Bursa Turgay Ciner İlköğretim okulları ise 2001-2002 eğitim yılına yetiştirilecek.

Bitirilme aşamasına gelen son okul ise Turgay Ciner 1 Maltepe İlköğretim Okulu. Ancak bu okulun Ciner için ayrı bir önemi var. Çünkü bu okul Turgay Ciner'in 1969 yılında mezun olduğu kendi okulu.

ESKİ GÜNLER HATIRINA
İnşaat çalışmalarını sürekli takip eden Ciner, okulun bahçesinde dolaştığında eski günleri hatırlayıp duygulandığını söyleyerek, "17 Ağustos depreminden sonra bu okul çok zarar görmüş. İki binadan oluşan okulun bir binası yıkılmak üzereydi. Bunun üzerine okul yaptırma projeme benim için özel anlamı olan bu okulu da dahil ettik. İşler bitme aşamasına geldi. Hatta açılışa ilkokul öğretmenim olan Şermin Hocayı da çağıracağım. Herhalde okul öğrencilerin cıvıltıları ile dolduğunda çok daha mutlu olurum" dedi.

BİLGİSAYARLI EĞİTİM
Maltepe Turgay Ciner 1 İlköğretim Okulu'na şimdiden yoğun ilgi başlamış. Görenler, 1550 öğrencinin eğitim göreceği okulun sağlamlağına ve modernliğine hayran kalmışlar.

Maltepe'deki okulun en büyük özelliği çağı takip etmesi ve öğrencilere uygulamalı ders görebilecek ortamın hazırlanmış olması. Bu amaçla okulda internete bağlı bilgisayarlar, sinevizyon gösterisi yapılabilecek uydu bağlantılı dil laboratuvarı, sinema ve tiyatro salonu bulunuyor. Sınıflar ise en fazla 40 kişilik.

Öge DEMİRKAN


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır