kapat

20.08.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Arbeta
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Baharat Yolu artık Berlin'den geçiyor
Batı'nın marka ve zevklerini ithal eden Doğu kültürü, ilki Berlin'de açılacak Orienta alışveriş merkezi ile bu sefer ihraç ediliyor. Orienta'da Kapalıçarşı ile Mısır Çarşısı da yer alacak

Alışveriş dünyasını ele geçiren Batılı lezzet ve ürünlerden sonra şimdi de Doğu'nun motifleri, bir alışveriş merkezine tema oluşturuyor. Almanya'nın perakendecilik alanında önde gelen kuruluşlarından I.T.C, Doğu'nun lezzet ve eğlencelerini içerecek "Orienta" adlı alışveriş merkezleri zincirinin ilk halkasını, Berlin'de kuracak. 24 bin metrekare mağaza alanından oluşacak 6 katlı alışveriş merkezinde, Türkiye de Kapalıçarşı, Mısır Çarşısı ve hamamlarıyla yer alacak.

ZİNCİRİN İLK PARÇASI
Orienta alışveriş merkezi, zincir olarak tasarlanan projeler bütününün birinci parçası. Almanya'nın 6 ayrı yerinden sonra Fransa ve Avusturya'da da zincirin halkaları açılacak. İlk Orienta yatırımına Ekim ayında başlanacak. Orienta'da Doğu'nun tadları ve malzemeleri Almanya'ya taşınmış olacak. Almanya'daki Türk ya da Alman işadamları, Türkiye'den gidecek markaların bayileri olacak. Orienta'da yer almak isteyen markalar da isterlerse bayi bulunması için destek talep edecek. Almanya'da ağırlık noktası perakende, lokantacılık, hizmetler ve etkinlikler olan kuruluşlar için gayrimenkul ile profesyonel yönetim alanında hizmet veren I.T.C, üç büyük Alman bankasının (Westdeutsche Landesbank, Landesbank Rheinland-Pfalz, Südwestdeutsche Landesbank) oluşturduğu konsorsiyumun içinde yer alıyor. İlki Almanya'da açılacak Orienta'nın Türkiye açısından büyük önemi var. Kuzey Afrika, Doğu Akdeniz ve Hindistan'a ait her türlü ürün ve temanın yer alacağı Orienta'nın bir katında İstanbul'un Mısır Çarşısı ve hemen yanındaki sebzeciler ile hızlı servis restoranları yaşatılacak. Zemin katında Kapalıçarşı'nın Cevahir Bedesteni ve İç Bedesten konsepti yer alıyor. Birinci kat da Doğu'nun Akmerkez'i olacak. Bu katta Doğu ülkelerine ait modern markalar yer alacak. Türkiye'den gitmesi kesinleşen iki marka Polo Garage ve Damat&Tween.

BÜYÜK FIRSAT
Orienta'nın Türkiye'deki pazarlamasını, Alışveriş Merkezleri Derneği kurucusu ve Retail Vision Perakendecilik'in sahibi Şükrü Aslanyürek yapıyor. Aslanyürek, bu konseptin Doğu'nun tadlarını Batı ile buluşturmak için büyük bir fırsat olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Orienta benzersiz bir taslak. Bu konsept, çok çeşitli külterleri buluşturacak. Uluslararası ticaret ilişkileri için bir borsa görevini de görecek. Food Bazaar denilen kategori spesiyalite sokaklarını içeriyor. Bu sokaklarda Falafel, Humus, Sushi ve Suriye'den lezzetler, balık ve kuzu, şarap, otlar ve baharatlarla yaratılmış mutfağın harika lezzetleri tadılabilecek. Türkiye'den bayilik vermek isteyenler için yatırım kredisi ve danışmanlık hizmeti de vereceğiz."


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır