kapat

20.08.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Arbeta
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Pakistan'da Taliban'a futbol dayağı
Pakistan'da yaklaşık 100 Taliban militanı, futbolcuların "İslama aykırı" giyindikleri gerekçesiyle maçı durdurmak isteyince, yüzlerce kızgın izleyicilerin taşlı saldırısına uğradı.

Pakistan'ın Afganistan sınırındaki Landikotal kasabasında oynanan futbol maçını önceki gün basan yaklaşık 100 Taliban militanı, maçın durdurulmasını istedi.

ÖRNEK ALDILAR
Taliban militanları şort ve kısa kollu tişörtlerin İslami kurallara aykırı olduğunu söyleyerek maç sırasındaki seslerin sahaya çok yakın olan dini okuldaki öğrencilerin "ibadetlerini" engellediğini ileri sürünce bazıları tüfekli olan halk militanların üzerine yürüyerek dövmeye başladı. Çatışmada, çok sayıda kişi de yaralandı. Aynı grubun daha önce de, özel bir müzik gösterisinin yapıldığı evi kundakladığı belirlendi. Pakistan'daki Taliban militanları da, Afganistan'da iktidarı ele geçiren Taliban yönetimi gibi, Pakistan'da da Şeriat kurallarının uygulanmasını istiyor. Geçen ay da Taliban militanları, şort giydikleri gerekçesiyle Afganistan'a özel bir maç yapmak için giden Pakistan milli takımı futbolcularının saçlarını kazımıştı.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır