kapat

29.07.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Limasollu
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Fatih Jackson
Fiorentina'nın hocası: "Jackson'ın konuşmalarında başarımın özü saklı. Çünkü o sözlerde bir sporcunun bilmesi gereken herşey bulunuyor."

İtalyan basını Fiorentina Teknik Direktörü Fatih Terim'i keşfediyor. La Gazzetta dello Sport'a konuşan Terim, "Fiorentina'ya kazanmayı yeniden öğreteceğim" derken, "İtalyanca en çok kullandığım kelime: Fiducia (Güven). Futbolcularım kapasitelerine güvenmeliler. Bir maçı kaybettikten sonra oyuncularımın kendilerini sorgulamalarını isterim. Bizi başarıya götürecek yol, bu iç hesaplaşmadır" diye konuştu.

Fiorentina'nın geçen sezon oynadığı 34 maçın kasetlerini izlediğini de vurgulayan Terim, "Oyuncularıma hatalarını söylediğimde etkili olmuyor ama gösterdiğimde istediğim sonucu alıyorum. Çünkü mazeretleri kalmıyor" dedi

İdolü Phil Jackson
Kaykılarak oturuyor, puro içiyor. Her şeyi okumayı seviyor. Daha çok futbol kitapları okusa da örnek aldığı kişi NBA şampiyonu L.A. Lakers'ın hocası Phil Jackson" sözleriyle tasvir edilen Terim, "Evet, NBA'ye ve Jackson'a hayranım. Jackson'nın konuşmalarında bir sporcunun bilmesi gereken her şeyin özü var" diyor. Gazete Terim'in felsefesini şöyle özetledi: "Ben kendimi futbolcularıma adapte etmem. Ama onlar kendilerini benim düşüncelerime adapte etmek zorundalar."

YASEMİN TAŞKIN


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır