kapat

29.07.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Limasollu
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Talay Maliye'den müfettiş istedi
Kültür Bakanı: Kültür Merkezi için alınan 32.5 milyon doların nerelere harcandığı araştırılacak

Kültür Bakanı İstemihan Talay, İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı'nın Devlet Denetleme Kurulu'nun devreye girmesini istemesine karşılık, Maliye Bakanlığı'na dün bir yazı göndererek 32.5 milyon doların nerelere harcandığının tetkik edilmesi için müfettiş gönderilmesini istedi.

Bakan Talay, SABAH'a yaptığı açıklamada şöyle dedi: "Bu yaklaşımla buranın bitirilmesinin mümkün olmadığını gördüğüm için Bakanlar Kurulu'ndan yetki alarak vakfın buradaki intifa ve 49 yıllık kullanma hakkı veren protokolün iptalini öngören işlemi başlattım. Maliye Bakanlığı'na da bir yazı göndererek 32.5 milyon dolar nasıl harcanmış tespit edilmesi için müfettiş gönderilmesini istedim."

MAHKEMEYE GİDEBİLİR
İnceleme sonucunda bir usulsüzlük bulunduğu takdirde müfettiş raporunun mahkemeye intikal ettirileceğini söyleyen Talay, "Sanıyorum inceleme 5-10 gün içinde biter" dedi. Talay, sözleşmenin feshedilmesi nedeniyle 66 bin metrekarelik arazi ve inşaatın Kültür Bakanlığı'na geçeceğini belirtti.

Vakıf yönetimini "İşin sahibi olan Kültür Bakanlığı'nı davet etmiyorlar ve Sayın Cumhurbaşkanı'nı davet edip kendisine bilgi veriyorlar" diye eleştiren Talay, bir soru üzerine de "Sayın Cumhurbaşkanı henüz benden bilgi istemedi. İstedikleri takdirde dosyayı önlerine açarız" dedi.

Taki DOĞAN


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır