kapat

29.07.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Limasollu
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Şortla en çok görünen Özal oldu
Turgut Özal, başbakanlığı döneminde başlattığı şortla kamuoyu önüne çıkmak rahatlığını, cumhurbaşkanı olduğunda da sürdürdü ve bu görüntüsünü saklamadı

Cumhurbaşkanı Sezer'in dün kamuoyunun karşısına ilk kez şort ile çıkması, eski Cumhurbaşkanlarını hatırlattı. Spor giyinmeyi çok seven ve başbakanlığı döneminde şort ile askeri birlik bile denetleyen 8'inci Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal'ın yanı sıra, 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel de, Cumhurbaşkanı olduktan sonra spor kıyafetleri tercih etmişti. 7'nci Cumhurbaşkanı Kenan Evren ise Cumhurbaşkanlığı görevinden ayrılıp, Marmaris'e yerleştikten sonra kamuoyunun karşısına spor kıyafetler ile çıktı.

Spor giyimi seven Turgut Özal, yaz tatillerini çoğunlukla Marmaris Okluk Koyu'nda veya Göcek'te yatta geçiriyordu. Burada uzun mesafeli yüzen, mayo ve tişort ya da şort ile gezen Özal, spor giyimi ve "Cabbar" isimli papağanı ile gazetecilere poz verirdi.

ARI MAYA KIYAFETİ
Özal, Okluk koyundaki yaz tatili sırasında, bir Zodiac bot ile hemen yakınlarda bulunan Karacasöğüt beldesine gitmiş ve bu gezisi sırasında, kırmızı ve bordo renklerden oluşan enine çizgili bir atlet ile şort giymişti. Özal bu kıyafetine, "Arı maya" ismini takmıştı. Süratli araba kullanmayı da seven Özal, BMW marka aracının direksiyonuna da çoğu zaman spor kıyafetlerle geçmişti.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır