kapat

29.07.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Limasollu
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.


1 yabancı daha

Daha ilk ciddi sınavdan sonra Beşiktaş hakkında sağlıklı yargılara varmak, dört dörtlük bir analiz yapmak çok güç. Ancak oldukça önemli ipuçları elde ettiğimiz de gerçek. Nedir bu ip uçları?

Herşeyden önce kale sağlam. Shorunmu ve Fevzi kol kola bu işi götürürler. İleri ikilide Nouma, Ahmet, Fazlı'nın yanı sıra Mehmet ve Nihat da rahatlıkla çift santrforlardan biri olurlar. Burada da problem yok. Geri üçlüde Ümit, Halilagiç, Khlestov, Ali Eren, Rahim, Erman ve Karhan var. Stoper fazlasıyla mevcut. Levski maçında Ümit liberoda olumlu sinyaller verdi. Ancak biraz daha bekleyeceğiz, göreceğiz. Ümit, Beşiktaş'ın yıllardır özlemini çektiği libero ise bu bölgede takviye gereksiz.

Gelelim orta beşliye. Burada sorun var. Pres, markaj, yardımlaşma, savunmaya destek alt düzeyde. Top kaybı da oldukça fazla. Mehmet, Ayhan ve Münch hem topu çok seven hem de çabuk geri dönmeyi düşünmeyen oyuncular. Bir takım için bu, aşırı lüks.

Sağ kanada takviye lazım
Orta beşlinin ortasındaki üçlü için, epey aday var. Scala'nın en iyi seçimi yapacağına ve burada tempoyu arttıracağına yürekten inanıyorum. Sol kanatta Münch'e de alternatif bulunabilir. İbrahim, Münch'e yakın oynatılabilir, Bayram devreye sokulabilir.

En büyük problem sağ kanatta. Nihat tek tabanca. Ayrıca Nihat 3-5-2'de ideal bir kanat adamı değil. Ben olsam Nihat'a orta alanın sağ içinde görev veririm. Buraya kaliteli bir oyuncu alınması şart. Bu durumda Nihat da gerçek yerine geçer, bir taşla iki kuş vurulur. Yönetim gerekirse bir yabancı oyuncunun transferinden söz ediyor. Gerekiyor, kesinlikle gerekiyor. Boşuna vakit geçirmeyin ve bir an önce bitirin bu işi.

Sezon başından bu yana hep umut dolu yazılarla karşınıza çıktım. Umudum sürüyor. Antrenmanlara bakarak, "Karhan ve Nouma yararlı" dedim. Gerçekten öyle değil mi? Nouma ile Ohen'i, Karhan ile Sellami'yi mukayese edin. Şu tek maça göre bile aralarında uçurum yok mu? Liberoda Ümit bize daha güven verir ve sağ kanada kaliteli bir yabancı transfer edilirse, Beşiktaş performansını arttırarak yoluna devam eder.

Spor Yazarlari sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır