kapat

29.07.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Limasollu
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Koç Holding'in CEO'su Atay
Kadrolarını yenileyen Koç Holding, en üst düzey yöneticiliğe Temel Atay'ı getirdi. Atay, başkanvekilliği görevini de sürdürecek

Koç Holding, en üst düzey profesyonel yöneticisi Temel Atay'ı CEO'luğa (Chief Executive Officer) getirildiğini açıkladı. Koç Holding'de Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği ve Yönetim Komitesi'nde Uygulamadan Sorumlu Üye olarak görev yapan Temel Atay, başkan vekilliği görevini sürdürmeye devam edecek.

Temel Atay'ın CEO'luğa getirilmesiyle Koç Holding yönetim yapısında da değişiklik gündeme geldi. Atay, Yürütme Komitesi'ne bağlı olarak yeni oluşturulan Yürütme Kurulu'nun başkanlığını yapacak. Komitede Rahmi Koç'un yanı sıra Suna Kıraç da görev yapıyor.

Holdingden yapılan açıklamada, Atay'ın CEO'luğa getirilmesi "Son yıllarda profesyonelleşme ilkesini benimseyen grubumuzda en üst icra pozisyonunu bir profesyonelin atanması bu gelişimi tamamladı" şeklinde yorumlandı.

Koç Holding'de bir süre önce Necati Arıkan'dan boşalan Stratejik Planlama Grubu'na Arçelik'in Genel Müdürü Mehmet Ali Berkman'ı atamıştı. Berkman'ın yerine de Nedim Esgin getirildi.

Atay 1966'da Otosan'da çalışmaya başladı. Otoyol ve Tofaş'ın genel müdürlüklerini yaptı Tofaş Grup Başkanlığı, Yürütme Kurulu Başkan Vekilliği ve Yönetim Komitesi Üyeliği görevlerini sürdürdü.

Bir birleşme, bir ayrılık
Koç Holding, 42 yıldan beri ortak olduğu Simko'daki yüzde 25 hissesini Siemens'e devretti. Holding'ten yapılan açıklamada, "Gerek Siemens'in global stratejisine uymak ve gerekse Koç Holding'in gelecek yatırımları kapsamındaki planlaması çerçevesinde bu konu ana faaliyet kollarımız dışında kaldı" denildi. Siemens'in yönetim kurulu daha önce Koç'taki Simko hisselerini almak yönünde bir karar almıştı.

Öte yandan Aygaz, grubun bir diğer şirketi olan Gazal Gaz Aletleri'ni 30 Haziran itibariyle devralarak birleşecek.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır