kapat

29.07.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Limasollu
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Japonlar da çekti
25 yıllık uçuş hayatında düşen ilk Concorde, bir ilke daha sahne oldu. Faciayı görüntülemeyen kalmadı

Fransa'da geçtiğimiz günlerde yaşanan Concorde faciası, bir ilkti. Ancak facia bir başka yönüyle de uzun süre hatırlanacak. Concorde uçağının düşüşünü çekmeyen kalmadı...

Önce fotoğraf meraklısı amatör iki Macar gencin çektiği fotoğraflar yayınlandı. Hem de bu gençler, öyle şans eseri Charles de Gaulle havaalanının çevresinde bulunmuyorlardı. Oraya Concorde uçağının kalkışını görüntülemek için gitmişti. Ve uçak beklenmedik bir şekilde düştü. Tek kare fotoğrafı kaza yerine gelen bir Reuters muhabirine, binlerce dolara sattılar.

ÇEKEN KAZANIYOR
Bu fotoğrafların nasıl çekildiği, ödül alıp almayacağı tartışılırken, bu kez de ortaya video kamera çıktı. Havaalanına giden bir İspanyol çift, karayolunda ilerlerken alevler içinde uçan Concorde'u gördü ve faciayı 15 saniye boyunca görüntüledi.

Görüntüleri İspanyol "Antena 3" televizyonuna sattılar. Video birkaç saat içinde CNN dahil tüm dünya TV kanallarında flaş haber oldu.

Macar ve İspanyol turist çiftin şans eseri görüntüledikleri dehşet anı gazetelere manşet olurken, bu kez de İngiliz "The Mirror" gazetesi, Japon bir işadamının yakaladığı görüntüleri manşetten verdi.

Video kamerasıyla Paris'in mekanlarını görüntüleyen Japon işadamı, ülkeden ayrılırken havaalanında alevler içinde pisten kalkan Concorde uçağını gördü. Kamerasını çalıştırdı ve faciayı çekti. Görüntüleri The Mirror'a sattı.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır