kapat

29.07.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Limasollu
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Havaalanında rehine krizi
Bir korsan, dünyanın en sıkı korunan havaalanlarından JFK'de silahla uçak bastı. Bu olay, JFK'nin güvenliğini tartışma konusu yaptı

John Fitzgerald Kennedy (JFK) havaalanında önceki gece sabaha karşı korku dolu saatler yaşandı. Güvenlik önlemlerini aşan 22 yaşındaki Aaron Commey adlı siyahi genç, polisleri atlatmayı başarıp, bir uçağın içinde pilot ve yardımcı pilotu rehin aldı. Çok sıkı güvenlik önlemlerinin alındığı, metal dedektörlerle dolu havaalanına silahla dalan genç, JFK yetkililerinin güvenlik önlemlerini yeniden ele almalarına neden oldu.

Polis, Commey'in havaalanına nasıl girdiği konusunda açıklama yapmaktan kaçınıyor. Yüzlerce polisin görev yaptığı, özel tim SWAT ve bomba imha ekibinin göz açtırmadığı JFK'nin girişinden geçerken metal dedektörün ötmediği sanılıyor. İşte dün Amerika'nın gündemine oturan Commey'in 5.5 saat süren rehine krizi:

KOKPİTE KOŞTU
New York'tan Las Vegas'a gidecek National Airlines'a ait uçak, 143 yolcusuyla alanda aşırı sis yüzünden 1 saattir bekletiliyordu. Saat 22.20 civarında kule uçuş izni verdi. Tam uçağın kapısı kapatılacaktı ki elinde silahıyla Commey içeri daldı. Saldırgan "Kimse kıpırdamasın" diye bağırdı, hosteslere de kapıları kapatmasını söyledi. Sonra da hızla kokpite girip silahı pilotun kafasına dayadı.

Korsanın kokpite girdiğini gören hosteslerin de yardımıyla 50 yolcu kaçmayı başardı. Pilot da korsanı sakinleştirip kalan yolcuları bırakması için ikna etti. 1 saat sonra korsan, pilotu isteklerinin yazılı olduğu bir kağıtla bıraktı. Arjantin hükümetinden bir yetkiliyle görüşmek ve Güney Afrika'ya gitmek istiyordu. 10 dakika sonra yardımcı pilotu da bıraktı. Akli dengesinin yerinde olmadığı belirtilen korsan 5.5 saat sonra polise kendi isteğiyle teslim oldu.

JFK'DEKİ 2'NCİ OLAY
Commey, JFK tarihindeki ikinci korsan oldu. Daha önce 7 Eylül 1969'da Felix Peterson-Coplin adlı korsan New York-Puerto Rico seferini yapan bir yolcu uçağını kaçırmıştı. Eastern Havayolları'na ait uçağı Küba'ya kaçıran korsan, operasyonla yakalandıktan sonra 6.5 yıl hapse mahkum olmuştu.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır