kapat

23.07.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Limasollu
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Belediyelere uyarı
Bahçeli Etimesgut'ta halka seslendi: Belediyelerin mali sorunlarını çözmek için yetki yasası çerçevesinde hazırlık yapıyoruz

ANKARA- MHP lideri Devlet Bahçeli belediyelerin, mali sorunları başta olmak üzere ellerini kollarını bağlayan birçok sorunun çözümü için yetki yasası çerçevesinde hazırlık yapıldığını söyledi. Yerel yönetimlerden günübirlik siyaseti bırakmalarını isteyen Bahçeli, "Çok iyi düşünülmemiş, gerekli olup olmadığı üzerinde araştırma yapılmamış yüzlerce yarım kalmış ve tamamlanmasına rağmen yarar getirmemiş proje örnekleriyle dolu belediyelerimiz ölü projeler mezarlığı değil, gelecek nesilleri düşünen kaliteli merkezler olmalıdır" dedi.

GERGİNLİK YAŞANDI
Bahçeli, dün belediye hizmet binasının açılışı ile halk ekmek fabrikasının temel atma törenine katılmak üzere Etimesgut'a gitti. Alparslan Türkeş Parkı'nda kendisi için özel olarak yapılan oltu kebabını yiyen Bahçeli, daha sonra halka hitap etti. Bahçeli'nin yemek yiyişini görüntülemek isteyen basın mensupları ile partiler arasında gerginlik yaşandı. Bir partili atv kameramanı Saim Alişan'ın boğazına sarılınca, basın mensupları olayı protesto ederek alandan ayrıldı. Olaylar üzerine Bahçeli'nin Özel Kalem Müdürü Arif Fırtına, basın mensuplarından özür dilemek zorunda kaldı.

Bahçeli'nin belediye binasının açılışını yapması sırasında, sunucunun "Tekbir getirin" isteği üzerine halk ve partililerden, Bahçeli'nin slogan yasağına rağmen "Allah-ü Ekber" sesleri yükseldi. Açılışta mehter takımı ve seğmenler de gösteri sundu.

BELEDİYELERE ELEŞTİRİ
Bahçeli, belediyelerin mali yapılarının güçsüz, gelir kaynaklarının düzensiz olmasının şehirlerin sağlıklı büyümesini zorlaştırdığını kaydederek, kamu kaynaklarının planlama yapılarak harcanmasını istedi. Birçok belediyenin geçmişten kalan borçları temizlemek, yörelerine katkıda bulunacak yeni projeleri faaliyete geçirebilmek mücadelesi içinde kıvrandıklarını bildiren Bahçeli, "Bir kısım belediyeler, çalışanların maaş ve ikramiyelerini ödeyebilme, çok küçük meblağlardaki belediye harcamalarını karşılayabilme güç ve kudretinden mahrum durumdadır" dedi. Yerel yönetimlerde gelinen noktanın üzüntü verici olduğunu vurgulayan Bahçeli, şöyle konuştu: "Yerel yönetimler, günübirlik siyaset sonucu, iyi düşünülmemiş proje örnekleriyle doludur. Belediyelerimiz, ölü projeler mezarlığı değil, gelecek nesilleri düşünen adil hizmet merkezleri olmalıdır. Devlet ve belediye idareleri halkımızın emanetidir. Emanete hıyanet etmemek boynumuzun borcudur."


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır