kapat

15.07.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
iku
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yılmaz kabinede
Başbakan Ecevit, ANAP lideri Yılmaz'ı evinde ziyaret etti; AB'den Sorumlu Başbakan Yardımcılığı görevini önerdi. ANAP liderinin cevabı "Kabul" oldu

57'nci Hükümet'in kurulduğu dönemde, "Hakkımdaki soruşturmalar tamamlandıktan sonra, hükümete girerim" diyen ANAP lideri Mesut Yılmaz, bugün hükümet üyesi olacak.

10 günlük ABD gezisinden önceki gün dönen Yılmaz, dün Nene Hatun Caddesi'ndeki konutunda Başbakan Bülent Ecevit'le bir araya geldi. Ecevit görüşmede, Yılmaz'a, kendisini hükümette görmek istediklerini söyledi ve AB'den Sorumlu Başbakan Yardımcılığı görevini önerdi. Yılmaz da, Ecevit'in bu önerisini kabul etti.

RİCAMI KABUL ETTİ
Ecevit, görüşmeden sonra Yılmaz'a "Hoş geldin..." ziyaretinde bulunduğunu belirterek, "Uzun zamandır kendisinin Bakanlar Kurulu'nda olmasından büyük mutluluk duyacağımızı, bunun Türkiye açısından yararlı olacağını söyledim. Bu ricamı kabul etmesini istedim ve kendisi kabul etti, teşekkür ederim" dedi. Kısa bir süre önce yasalaşan metin gereğince, AB ile ilişkilerin ve Türkiye'deki kuruluşlar arasındaki iç uyum bakımından bir Genel Sekreterlik kurulduğunu hatırlatan Ecevit, "Bu Genel Sekreterlik, Başbakanlık'a bağlı. Ben bu konudaki yetkiyi Sayın Mesut Yılmaz'a tevdi ediyorum" dedi.

TEZKERE, KÖŞK'E GÖNDERİLDİ
Ecevit şöyle devam etti: "Çok önemli bir görev. Sayın Yılmaz'ın devlet adamlığı deneyimleri, iktidar yıllarındaki deneyimleri, bu bakımdan çok büyük bir kazanım. Çünkü devleti yakından tanıyor. Bu görev konusundaki ricamı kabul ettiği için, tekrar teşekkür ediyorum ve yeni görevinde başarılar diliyorum."

Yılmaz da, Başbakan'ın gösterdiği yakın ilgiye teşekkür etti ve "Kararname, tekemmül eder etmez hükümette göreve başlayacağım" dedi.

Yılmaz'ın kabineye AB'den Sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı olarak girmesine olanak sağlayan tezkere Başbakan Ecevit tarafından dün akşam Cumhurbaşkanı Sezer'e gönderildi.

MHP: BİZCE SAKINCASI YOK
MHP'li Bayındırlık Bakanı Koray Aydın, Yılmaz'ın kabineye girmesini olumlu karşıladıklarını söyledi. Aydın, "Yılmaz'ın kabinede yer almasında bizim açımızdan hiçbir sakınca yok. Liderler Zirvesi toplanmak zorunda kalıyordu. Böylece o kopukluk da ortadan kalkmış olacak. Zaten bir sıkıntı yoktu" dedi.

ÇİLLER: HAYIRLI OLSUN
DYP lideri Tansu Çiller ise Yılmaz'ın kabineye girmesiyle ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: "Onun kendi meselesedir. Hayırlı olmasını diliyorum. Bizim meselemiz hükümet değil. Amacımız, Türkiye'nin önüne yeni bir ufuk, çözümler koyabilmek. Merkez sağı güçlendirebilmek."

Erhan SEVEN


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır