kapat

15.07.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
iku
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Tavuk köftesi
Malzemesi:
* 1 adet tavukbr,
* 5 adet yumurta,
* 2 kaşık margarin,
* 1/4 kahve fincanı un,
* 3/4 kahve fincanı süt,
* 250 gr. rendelenmiş kaşar,
* 1 bardak galeta unu,
* 1 Tatlı kaşığı tuz,
* Karabiber

HAZIRLANIŞI:
Tavuğu temizledikten sonra, orta büyüklükte bir tencereye alın. Üstünü örtecek kadar su ilave ederek, ocağa koyun. Tuzunu, defne yaprağını, 3-4 adet tane karabiber ilave ederek 25-30 dakika pişirin. İndirdikten sonra tavuğu bir kaba alın. Diğer tarafta margarini bir tencerede eritin. Buna unu ilave edip bir iki dakika kavurun, içine sütü katın. Sütle unu iyice karıştırdıktan sonra, muhallebi kıvamında pişirin. İndirip soğutun, içine üç yumurta kırın, rendelenmiş kaşar peynirini, tuz ve karabiberini katıp tekrar ocağın üstüne koyup bir iki dakika daha pişirin. Haşladığınız tavuğun etlerini kemiklerinden ayırın, küçük parçalara bölün. Mümkünse makineden geçirin, hazırladığınız sosa katın. Biraz sertleşmesi için buzdolabına koyun 30-35 dakika beklettikten sonra küçük parçalara ayırın, oval veya yuvarlak köfteler yapın, köfteleri ilk önce una, galeta ununa daha sonra çırptığınız yumurtaya batırıp kızgın yağda kızartın. Tavuk köftelerini haşlanmış sebze ve patates püresiyle sıcak ikram edin.

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır