kapat

15.07.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
iku
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
DYP'den Erdoğan'a siyasi davetiye
Popülaritesi yüksek isimleri partisine transfer edip kontrolü elinde tutmak isteyen Çiller, son davetiyeyi Erdoğan'a çıkardı

Yeniyol adını verdiği proje çerçevesinde ANAP ile DYP arasında sonu seçim ittifakı ve bütünleşmeye gidecek bir işbirliği zemini yaratmak için kolları sıvayan DYP lideri Tansu Çiller, bu yolla güçlenecek merkez sağın liderliğini kimseye kaptırma niyetinde değil.

Çiller merkez sağda siyaset yapan, popülaritesi yüksek ve liderlik potansiyeli bulunan olası tüm rakiplerini transfer ederek, DYP'de kontrol altında tutmayı planlıyor. Bu çerçevede Meclis'in üç bağımsız milletvekili Aydın Menderes, Mehmet Ağar ve Ahmet Özal'ı yakın takibe alıp, transfer konusunda nabız yoklayan Çiller, son olarak sürpriz bir isme "çengel" attı. Çiller, kurmayları aracılığıyla 312. Madde'den cezaevinde yatan ve ömürboyu siyasetten yasaklı duruma düşen İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı DYP'de siyaset yapmaya davet etti. DYP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Ekinci geçen gün Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü. Ekinci, Erdoğan'ı partisine şöyle davet etti:

FP'DE ŞANSIN YOK
"Özal Milli Selamet Partisi'nde kalsaydı bir şey olabilir miydi? Hayır. Eğer FP'de siyaset yaparsan senin de şansın olmaz. Türk siyaseti yeni bir partiyi kaldırmaz, millet parti sayısının fazlalığından yakınıyor o nedenle Demirel ve Gül'ün yanında olmanın da bir anlamı yok. Eğer bir iddian varsa, sana yol açacak olan DYP'dir."

Şebnem HOŞGÖR


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır