kapat

15.07.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
iku
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Kim korkar hain kanserden!
Kemik kanserine yakalanan Galatasaray Lisesi öğrencisi Deniz Resul, hastalığıyla hem ABD'de tedavi gördüğü hastanede hem de internetteki sitesinde savaşıyor

HenÜz 15 yaşında Deniz Resul. Galatasaray Lisesi voleybol takımında oynayan Deniz'in, geçen şubat ayında kolundaki ağrılardan dolayı çektirdiği röntgende bir şey görememiş doktorlar. Ancak haziran ayında çektirdiği MR ve röntgen gerçeği açıkça ortaya koymuş. Genç kız, 300 binde bir kişide görülen osteo sarkom yani gençlerde veya büyüme çağındaki çocuklarda görülen kemik kanseriyle karşı karşıya. Üstelik akciğerlere de metastaz yapmış.

Ailesi hemen harekete geçmiş ve Deniz, annesiyle birlikte Boston Children's Hospital'a gitmiş. Burada uzun bir tedaviye başlayan Deniz, hastalıkla mücadelesini internete de taşıdı. http://www.denizresul.com adresindeki sitede yakalandığı kanserle ilgili mücadelesini anlatan Deniz'e babası Levent Resul de büyük destek oluyor.

Resul, kızıyla yaptığı telefon konuşmalarının metnini bile siteye koyarak kızının kanser ile savaşını büyük bir merakla izleyen binlerce kişiyi, gelişmelerden sıcağı sıcağına haberdar ediyor.

SANAL ALEMDE BÜYÜK İLGİ
Sitenin faaliyete geçmesinden bu yana geçen bir aylık sürede sayısı 24 bine ulaşan ziyaretçiler arasında Meltem Cumbul da yer alıyor. Deniz'e büyük destek veren bu e-mail'lerin arasında aynı hastalığa yakalananların gönderdikleri de var. Bu da önemli bir bilgi alışverişini sağlıyor.

Deniz'in son durumuyla ilgili olarak baba Levent Resul'den aldığımız bilgilere göre 5 Temmuzda başlayan birinci yoğun kemoterapi bugün sona eriyor ve Deniz otele yerleşiyor. Bu dönemde çok az ve hafif beslenen Deniz, sık sık kusmuş. Kemoterapi tedavisi boyunca aldığı ağrıkesicilerin de etkisiyle Deniz, genellikle uyuyor. Bu sırada gördüğü rüyaları da ailesine anlatıyor.

HARVARD'DAN DESTEK VAR
Kemoterapiden önce de morali iyi olan Deniz, babasının deyişiyle 'Paniksiz ve sağlam bir şekilde' savaşıyor. Bu birinci etap kemoterapinin nasıl bir sonuç verdiği 4 hafta sonra anlaşılacak ve ona göre Deniz bir operasyon geçirecek.

Bu arada Levent Resul, kemoterapinin yan etkilerini ortadan kaldıracak, bitkilerle alternatif tedavi yöntemlerini benimseyen Harvard Üniversitesi'ndeki bir ekibin başı Dr Camper'la da görüşmüş.

Zencefil gibi, özellikle Çin'den gelen maddelere dayalı, bildiğimiz konvensiyonel tıp dışındaki bir tedaviyle Dr Camper ve ekibi de Deniz'e destek olacak. Bu tedavinin gerektirdiği maddeler Almanya ve Çin'den tedarik edilecek. Bu arada THY'den bir ekip, Deniz'e gönderdikleri e-mail'le "Çin'de bulabileceğimiz her türlü şeyi sana ulaştırma sözü veriyoruz" demiş.

ZİYARETÇİ DEFTERİ
* DenİzcİĞİm hepimiz yanındayız. Çok yakın bir insanıma saldıran, çevremde çok can yakan bu canavara sen gülen gözlerinle ve o küçük gizli silahınla büyük darbeler indireceksin. Web siteni sık sık ziyaret edeceğim. Ve sonra dönüşünü birlikte kutlayacağız. Sevgiler başarılar tatlım.. (Meltem Cumbul)

* Ben Uludağ Üniversitesi'nde çalışan bir öğretim üyesiyim. Senin yaşlarındaki kuzenim de kanser hastalığına yakalandı ve tedavi görüyor, tedavisinin olumlu sonuçlar verdiğini söylüyorlar. Dilerim ikiniz de bu hastalıktan bir an evvel kurtulursunuz. Sana da mücadelende yürekten savaşma azmi dilerim eğer anlamı olacaksa bilmeni isterim ki bir insan olarak yüreğim seninledir, sevgilerimle!!!

* Benİm de Deniz isimli bir arkadaşım üniversite yıllarında lösemiye yakalanmıştı. Son derece zor bir tür olduğu söylenmiş ve pek umut verilmemişti. Ama Deniz'in hayata bakışı ve sevgisi, onun yakınlarının ona verdikleri sevgi hastalığın üstünden gelmesine yetti. Sen de başaracaksın. Şimdi bütün kalbimle senin için dua edeceğim ve buradan olabildiğince sana pozitif enerji göndermeye çalışacağım. Umarım en kısa zamanda iyileşirsin.

Kemİk kanserleri birincil ve ikincil olmak üzere 2'ye ayrılıyor. Birincil olanlar 'sarkoma' olarak biliniyor ve kemiğin kendisinde başlıyor. İkincil olanlarda vücudun başka bir yerinde başlayan kanser kemiğe metastaz yaparak yayılıyor. 20 yaşın altında görülen osteo sarkom'da en çok dizler ve bacaklar etkileniyor. Kemik kanserlerinin en önemli belirtisi ağrılar ve bir yaralanma olmadığı halde gelişen şişkinlikler. Osteo sarkom hastalarının dörtte üçü iyileşebiliyor.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır