kapat

15.07.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
iku
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Orman yangını köy yuttu
En sıcak günde 58 orman yangını çıktı. Alevlere 2 bin 933 hektar ormanlık alanın yanında Denizli'de bir köy teslim oldu

Marmara ve Ege'de önceki gün çıkan 58 yangında, 2933 hektar orman zarar gördü. Son yılların en sıcak günü 13 Temmuz'da çıkan yangınların tamamı kontrol altına alındı. Ancak dün de Antalya, Torbalı ve Susurluk'ta yeni yangınlar çıktı. Susurluk'ta bir tavuk çiftliğindeki yangın ormana sıçrarken, Antalya'da zeytinlikler tutuştu. Isparta'da çıkan yangında ise bir anda 2 hektar karaçam alevler içinde kaldı.

EN ÇOK ZARAR ÇANAKKALE'DE
En sıcak günde çıkan orman yangınlarında en çok Çanakkale zarar gördü. 16 ayrı yerde başlayan orman yangınları, dün sabah saatlerinde kontrol altına alındı. Yangınlar sonucunda bir günde toplam 1525 hektarlık orman alanı yok oldu.

Manisa'nın Soma ilçesinde geniş bölgeyi etkileyen orman yangını, Balıkesir'in Savaştepe ilçesinde de etkili oldu. 138 hektar ormanlık alan zarar gördü. Sarıbeyler ve Yeşilhisar köylerinde 2 ağıl yandı.

KÖYLER YANGINA TESLİM
Denizli'nin, Buldan ve Güney ilçelerinde çıkan orman yangınları nedeniyle köyler boşaltıldı. Yangında orman alanının yanı sıra Karacahisar köyünde 10 ev ve 15 hayvan ağılı tamamen, 15 ev kısmen yanarken, 200 de küçükbaş hayvan telef oldu. Ayrıca 1 otomobil, 1 römork ve 1 traktörü de alevler yuttu. Köyde yaklaşık 150 milyar liralık hasar meydana geldi. Manisa Valiliği yangında zarar gören Vakıflı, Mumcuklar ve Karacahisar köylerine para ve yiyecek yardımı yapılacağını açıkladı.

1 İŞÇİ ÖLDÜ, 1 YARALI, 1 KAYIP
Orman yangınları, söndürme ekibinden de can aldı. Soma Naldöken köyündeki yangın söndürme çalışmalarına katılan 48 yaşındaki dozer operatörü Edip Mert, dinlenme anında kalp krizi geçirdi. Saat 02.30 civarında fenalaşan evli ve 2 çocuk babası Mert'in cenazesi Soma SSK Hastanesi'ne kaldırıldı.

Bolu'nun Göynük ilçesinde de yangın söndürme çalışmalarına katılan Göynük Köy Hizmetleri şantiyesine ait dozerin devrilmesi sonucu operatör Erol Ceylan yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

Çanakkale'deki yangında ise söndürme çalışmalarına katılan 48 yaşındaki Hüseyin Yeşil kayboldu.

TRAFO ORMAN YAKTI
Göynük'teki orman yangınının kopan yüksek gerilim hattından çıkan kıvılcımlardan kaynaklandığı belirlendi. Datça da ana hat elektrik trafosundan kıvılcım sıçramasıyla çıkan orman yangını söndürüldü. Yangında 6 hektar kızılçam yandı.

Bu arada Orman Bakanlığı, OHAL kapsamının daraltılmasıyla açığa çıkan koruculardan 6 bininin orman muhafaza memuru olarak değerlendirilmesi için Başbakanlık'a teklif verdi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır