kapat

15.07.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
iku
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

'Filo kapasitesi iki yıl içinde yüzde 50 artacak'
"Asya ve Rusya krizinden sonra denizcilik sektörümüz tekrar hızlı adımlarla büyümeye başladı" diyen Cerrahoğlu Denizcilik Yönetim Kurulu Başkanı Eşref Cerrahoğlu, "Ben Türk denizcilik sektöründen son derece umutluyum. 2002 yılında bugünkü ticaret filosunun kapasitesini yüzde 50 daha artıracağımıza inanıyorum" şeklinde konuştu.

Denizcilerin yüzlerinin gülmeye başladığını belirten Cerrahoğlu, denizleri bekleyen bir başka tehlikeye dikkat çekti ve "Eğer deniz kirlenmesi konusunda gerekli önlemler alınmazsa 5 yıl sonra Ege sahillerindeki otellerimizden denize girmek imkanı olmayacak" diyor. 10 yıl sonra da Akdeniz'de denize girilemeyeceğini vurgulayan Cerrahoğlu, "Bu Türkiye'nin tek başına yapabileceği bir olay değildir. Çevre ülkelerle federasyon kurulmalı" dedi.

Sıcaklar yüzünden sebze ucuzladı
Günlerdİr tüm yurdu etkisi altına alan kavurucu sıcaklar, sebze ve meyvede de ucuzluk getirdi. Sıcakların artmasıyla tarladaki ürün daha çabuk olgunlaştığından piyasa bollaşırken sebze ve meyvelerin dayanma süresi ise kısaldı. Elindeki malı, çürümemesi için bir an önce elinden çıkarmak isteyen hal esnafı da alıcı bulabilmek için fiyatları yarı yarıya indirdi. Halde her gün tonlarca sebze meyvenin satılabilecek niteliği kaybettiğinden çöpe atıldığını belirten Hal Komisyoncuları Derneği Başkan Yardımcısı Emre Özerdekli, haldeki her esnafın günlük ortalama 100-150 milyon lira zarar ettiğini söyledi.

Erhan GÜLENÇ (SHA)

Hekimoğlu Nurol Yatırım Bankası'nda
Seçkİn Hekimoğlu, Nurol Yatırım Bankası A.Ş. Genel Müdürlüğü'ne atandı. 1979 yılında Devlet Yatırım Bankası'nda uzman olarak göreve başlayan Hekimoğlu, sırasıyla Başbakanlık Toplu Konut ve Kamu Ortaklığı İdaresi'nde Daire Başkanı, Türk Eximbank'ta Müdür, Daire Başkanı ve Genel Müdür Yardımcısı, TAİB Yatırım Bankası'nda Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Müdür, Ekinciler Holding'de Finansman Kooridinatörü olarak çalıştı. Nurol Yatırım Bankası'nın faaliyete geçiş döneminde Genel Müdür Tayyar Özerdem de bankanın Yönetim Kurulu Üyeliği'ne ve Nurol Holding İstanbul Temsilciliği'ne atandı.

Narin'den düğün daveti
Halit Narin, Kentbank'ın sahibi Mustafa Süzer ile Süzer'in yakın dostu Necati Kurmel'i oğlunun düğününe davet etti. Medya kuruluşlarına faks çeken Halit Narin, "Sayın Mustafa Süzer'i ve onun çok yakın ve samimi arkadaşı Sayın Necati Kurmel'i oğlumun düğününe davet etmek isterim. Kendilerinin de ilerde beni, çocuklarının ve torunlarının düğünlerine davet etme nezaketini göstereceklerini ümit ediyorum" çağrısında bulundu. Kentbank ile fabrikaları kirada iken, tasfiye protokolleri hazırlanmış ve borcun tasfiyesi için müşterek yollar aramaya başladıklarını belirten Narin, "Ancak, Kentbank nedenini hala anlayamadığımız bir şekilde hakkımızda takip başlattı. Diğer bankalara yapmayı teklif ettiğimiz gibi, bu bankanın yetkililerine de aynı teklifleri yaptık. Ancak Kentbank alacağını icra yolları ile tahsil yolunu seçti" dedi. "Hukuku zorlayarak ve mahkeme kararı olmadan üst arama girişiminde bulunulmak istenmesi ve icra takibi yapılması, tam manasıyla bir hukuk garabetidir ve örneği yoktur" diyen Narin, ticari borçlarından dolayı bugüne kadar hiçbir sanayiciye, tüccara ve esnafa böyle bir uygulamaya maruz kalmadığını da belirtti.

Körfezbank'a 100 milyon $ kredi
Körfezbank, 100 milyon dolarlık bir sendikasyon kredisi aldı. Körfözbank Genel Müdürü Hüsnü Akhan, bir yıl vadeli kredinin başlangıçta 60 milyon dolar için planlandığını ancak gelen yüksek katılım talebi üzerine miktarın 100 milyona çıkarıldığını söyledi.

Natexis, Standard Chartered, Ing, KBC, Commerzbank ve ABC International tarafından düzenlenen sendikasyona 14 ülkeden 31 banka katıldığını vurgulayan Akhan, kredi anlaşmasının 21 Temmuz'da Londra'da imzalanacağını ifade etti. Kasım ayında vadesi dolacak 55 milyon dolarlık bir diğer kredinin yenilenmesi için Körfezbank'ın yıl sonuna doğru yeni bir sendikasyona daha çıkabileceğini kaydeden Akhan, "Tahmin ediyorum onu da 100 milyon dolar ile kapatırız. Çünkü gerçekten canlı ve yoğun bir talep var" dedi. İhracat finansmanı amacıyla kullanılacak kredinin faizi libor artı yüzde 0.75 olacak.

Demirbank 110 milyon $'lik sanal sendikasyon
Demİrbank, Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilen sanal sendikasyon ile 110 milyon dolarlık dış kredi sağladı. İnternet üzerinden hazırlanan özel bir siteyle dış piyasalara açılan Demirbank, yabancı bankalara elektronik ortamda katılım olanağı sundu. İhracatın finansmanı amacıyla kullanılacak olan ve libor artı yüzde 0.75 faizle alınan krediye ABN Amro Bank, ABC Grup, Standard Chartered, Dai-Ichi Kangyo Bank, Taic, Alpha Bank, Bank Of New York liderliğinde 31 banka katılırdı.

Açıklamada, "Demirbank, sendikasyona katılan bankalara özel olarak yarattığı internet sitesi ile hızlı, ucuz ve etkin bir tanıtım olanağı yarattı. Demirbank'ın hosting alt yapısını sağladığı siteye banka tarafından yine özel bir güvenlik sistemi geliştirildi. Bu sayede katılımcılar sendikasyon sitesini sorunsuz olarak kullanabildi" denildi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır