kapat

15.07.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
iku
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Orta direğe 100 şube
Garanti Bankası yeni logosuyla birlikte 2 yıl önce başlattığı yeniden yapılanma projesini hayata geçirdi. 5 ayrı tipte şube ile hizmet verecek banka, orta gelir grubu için 100 "Açık Şube" açacak

Garanti Bankası enflasyonsuz ortam için yaklaşık 2 yıl önce başlattığı projeyi hayata geçiriyor. Türkiye'yi sokak sokak gezip müşteri tiplerini, ihtiyaçlarını ve önceliklerini ortaya çıkaran banka, artık 5 ayrı şube tipi ve ismiyle hizmet verecek. Logosunu da yenileyen Garanti, 114 yeni şube açacak. Toplam 335 şubenin 100 tanesi de şimdiye kadar ihmal edilen orta gelir grubuna ayırılacak. Yılsonuna kadar 285 şube yeni tasarımına kavuşacak. 2001 sonunda tamamı yenilenecek.

1 MİLYON MÜŞTERİ
Orta gelir grubuna "Açık Şube" ile hizmet verileceğini ifade eden Ergun Özen, yeni ürünlerle bu kesimden 1.5 yıl içinde 1 milyon yeni müşteri kazanma hedefleri olduğunu belirtti. Özen bunların 500 bininin Açık Kart sahiplerinin olduğunu söyledi.

Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen dün düzenlenen bir toplantı ile bankadaki yeni değişimi anlattı. Türkiye'yi bin 800 mikro bölgeye böldüklerini ifade eden Özen, yaptıkları çalışma sonucunda ülkenin müşteri profilini gösteren bin 500 sayfalık bir rapor ortaya çıkardıklarını ifade etti. Bunun sonucunda değişik müşteri segmenti için 5 ayrı şube tipi oluşturduklarını belirten Özen, bunları kurumsal, ticari, bireysel, karma ve açık şube olarak sıraladı.

Özen bankanın yeni yapılanması konusunda şu bilgileri verdi:

"6 adet kurumsal şubemiz olacak. Bu şubelerde Türkiye'nin ilk 500 şirketine hizmet verilecek.

Ticari şubeler, orta büyüklükteki şubeler için. 43 adet şubede her müşteri bir portföy takımına ait olacak. Müşteri herzaman aynı iki kişiden hizmet alacak. Bir nevi aile doktoru gibi olacak.

146 bireysel şubede üst gelir grubundaki bireyler ve işletmelere hizmet verilecek. Kobi'ler Garanti Bankası'nda işletmeler olarak karşılığını buluyor.

Bazı illerde hizmetleri aynı şube içinde vermeye mecbur kaldık. Bunlara da karma adını verdik. Bu şubelerin adedi 40 olacak.

Orta gelirli bireyler için ise 100 adet açık şube açılacak. Halen 28 tanesi faaliyete geçti."

'Büyük harf bağırır'
Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, bankanın tüm anlayışını değiştirdiklerini bunu yenilenen logonın da yansıttığını belirtti. Yoncayı döndürdüklerini, büyük harfleri küçülttüklerini söyleyen Özen, "Büyük harf bağırarak konuşur. Biz ise müşterilerle arkadaş olmak. onların yanında olmak istiyoruz" dedi. Özen şubelerin bütün mimarilerinin ve dekorasyonlarının ihtiyaca göre şekillendiğini belirtti.

En iyi banka ödülü
Dünyanın en önemli finans yayınlarından Euromoney'nin "Awards of Excellence" adıyla verdiği mükemmellik ödülleri kapsamında, Garanti Bankası 5. kez Türkiye'de yılın en iyi bankası seçildi.

Garanti Bankası'ndan yapılan açıklamada, Euromoney'nin raporunda Garanti`nin bu başarısına neden olarak, günlük değişmeleri çok iyi izleyen ve geleceğe yönelik doğru planlamalar yapan bir banka olması gösteriliyor.

Garanti'nin müşteri odaklı hizmet anlayışının da bu başarıda etkili olduğu belirtilen açıklamada, Garanti'nin şubesiz bankacılık alanında öncü bankalardan biri olduğu ve internet bankacılığında piyasanın yüzde 50'sinden fazlasını elinde bulundurduğu ifade edildi.

Sektör baştan aşağı değişecek
Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, bankacılık sektörü açısından önemli değişimlerin yaşanacağı bir döneme girildiğini söyledi. Kâr marjlarının beklenenden de hızlı daraldığını belirten Özen bireysel bankacılığın öneminin giderek arttığını ifade etti. 5 yıl sonra bankacılık sektöründeki değişimin öngörüsünde bulunan Özen, şunları söyledi:

"2005 yılında büyük bankaların aktif büyüklüğü 5 ile 9 milyar dolar arasına çıkacak. Orta ölçeklilerinki 2-3 milyar dolar olacak. Şu anda 1 milyar dolar olan küçükler ise 2-3 milyar dolarlık büyüklüğe ulaşacak. Ortalama aktifler büyüyecek, banka sayısı azalacak, kamu payı düşecek, yabancı banka payı yükselecek. Yeni dönemde müşterilerine katma değeri yüksek ürünler veren, teknolojiye yatırım yapan, dünyadaki gelişmelere uyum sağlayan banka lider olacak. 6-7 yıldır bunun için hazırlık yapan Garanti, teknolojiye 230 milyon dolar yatırım yaptı. Yenilenecekler dahil şubeler için 90 milyon dolar harcanacak."


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır