kapat

15.07.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
iku
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Cimbom turizmi erken başladı
Galatasaray'ın 25 Ağustos'ta Real Madrid'le yapacağı Süper Kupa maçı için düzenlenen turların yarısı doldu

Geçen sezon başarıdan başarıya koşarak hem Türkiye hem de Avrupa'da zafer turları attıran Galatasaray, taraftarlarını şimdi de Süper Kupa Finali'nin oynanacağı Monaco turları için yollara döküyor. Kupa-2 olarak bilinen UEFA Kupası'nı kazanarak Türk futbol tarihinde bir ilke imza atan Galatasaray'ın, Avrupa Şampiyonlar Ligi Şampiyonu Real Madrid ile Monaco'da oynayacağı Süper Kupa finali, turizmcilerin yüzünü güldürdü.

Yurtdışı turlarda talep patlaması yaşayan turizm acentaları, Süper Kupa Finali için hazırladıkları paket programlardaki kontenjanlarını daha şimdiden yarı yarıya doldurdu. İki günlük turlardan, iki ya da üç farklı ülkeyi kapsayan programlara kadar değişik alternatifler hazırlayan acentalar, 450 dolar ile 1250 dolar arası ücretlerle hem maç hem tatil keyfi yaşatmaya hazırlanıyor. Acentalar 25 Ağustos'taki maç için Türkiye'den yaklaşık 5 bin kişiyi Monaco'ya götürmeyi ve 3.5-4 milyon dolar gelir etmeyi hedefliyor.

Turlar maça henüz birbuçuk ay olmasına rağmen yüzde 35-45 oranında doldu. Bien Tours'dan İlkay Felek, bu tur için özel uçak kiralayacaklarını belirterek, "Zaten daha önceki Avrupa kupası maçlarından dolayı Galatasaraylı taraftar portföyümüz var. Bin kişilik bir taraftar kitlesi götürmeyi hedefliyoruz" dedi. VIP Turizm ise bu turu tanıtmak için ünlü mankenler Gizem Özdilli, Tülin Şahin ve Aylin Arasıl'ın katıldığı bir basın toplantısı düzenledi. VIP, üç paket programla hem Akdeniz'i gezdiriyor hem de Galatasaray'ı yalnız bırakmıyor.

Ödemelerde taksit imkanı
Seyahat acenteleri, diğer yurtdışı turlarda sağladıkları ödeme kolaylıklarını Süper Kupa için de sağlıyor. Asya Tur ve ETS'de, turları iki aydan 12 aya kadar taksitlendirmek mümkün. Ancak uzun vadeli taksitlendirmede fatura kabarıyor. Acentalar, kendi belirledikleri dolar kuru üzerinden seyahat ücretinin belirli bir oranı peşin olarak talep ediyor. Bu rakamın üzerine altı ay için ortalama yüzde 12-13, 12 ay için ise ortalama yüzde 25-27 vade farkı konuyor. Çıkan rakam ise 12'ye bölünerek aylık ödemeler bulunuyor.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır