kapat

06.07.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
iku
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Mutluluk duymadım
Başbakan Ecevit, "Sayın Erbakan'ın 6 yıl önceki bir konuşması nedeniyle cezaevine girdiğini görmekten mutluluk duyamayacağımı belirtmek isterim" dedi

ANKARA- Kapatılan RP'nin Genel Başkanı Necmettin Erbakan hakkında verilen bir yıllık hapis cezasının Yargıtay tarafından onanması Başbakan Bülent Ecevit'i üzdü. Ecevit, mahkeme kararına saygılı olduklarını belirterek, "Saygılı olmak zorundayız. Ancak sayın Erbakan'ın 6 yıl önceki konuşması nedeniyle, cezaevine girdiğini görmekten mutluluk duyamayacağımı belirtmek isterim. Kaldı ki, o sözleri, cezalandırılmasına neden olan sözleri ettiği sırada Genel Başkanı olduğu partisi de çoktan kapatılmış durumda" dedi.

"O bağlamda, siyasi yasakların önümüzdeki dönemde kaldırılması gündeme gelebilir mi?" sorusuna Ecevit, "Onu da düşünürüz" yanıtını verdi.

Ecevit, dün Başbakanlık'ta gazetecilere yaptığı açıklamada, idam cezasının kaldırılması konusunda, MHP dışındaki bütün partilerin görüş birliği ortamına girdiğini belirterek şöyle konuştu:

"DSP bilindiği gibi, öteden beri idam cezasına karşıdır. İdam cezasının kaldırılması, AB üyeliğimiz açısından da kesin bir koşuldur. İdam cezasını kaldırmak için ille hükümet kararı veya girişim gerekmez. Anayasa değişikliği de gerekmez. Yasalarda yapılacak bazı değişikliklerle idam cezası kaldırılabilir. MHP dışındaki bütün partilerin, bu konuda uzlaşabilecekleri anlaşılıyor. MHP'nin de bunu bir koalisyon sorunu yapmayacağı izlenimini ediyorum." Ecevit, idam konusunda Bahçeli ile görüşüp görüşmediğinin sorulması üzerine de "Şimdi, sayın Yılmaz biliyorsunuz ABD'de. Ankara'ya döner-dönmez koalisyon içi bir doruk toplantısı yapmamız uygun olacaktır. O aşamada sorunuzun yanıtını ben de öğrenebilirim" dedi.

AF VE İSYANLAR
Af yasasının çıkmaması nedeniyle cezaevlerinde isyanlar çıktığına dikkat çeken bir gazetecinin affın yeni dönemde çıkarılıp çıkarılmayacağını sorması üzerine Ecevit, "Meclis açıldıktan sonra, af konusuna da bir çözüm bulunabileceğini umuyorum" dedi.

Başbakan, son günlerde Ekim ayında hükümet değişecekmiş gibi birtakım senaryoların üretildiğini söyledi. Ecevit, bu senaryoların gerçekle hiçbir ilgisi olmadığını belirterek şöyle konuştu: "Hatta bunların, bu söylentilerin, senaryoların istikrara karşı bir tuzak niteliğinde olduğu da akla geliyor."


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır