kapat

06.07.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
iku
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
'112 Acil' komada!
32 ilçesi olan İstanbul'da sadece 28 ambülans çalışıyor. Dünya standartlarına göre İstanbul gibi bir megapolün, göreve her an hazır durumda 120 ambülansa daha ihtiyacı var

DURUM İÇLER ACISI
MEGAKENT İstanbul'da ambülans ve ilk yardım servislerinin durumu içler acısı. Dünya standardına yaklaşabilen asgari sayı 120; ama 112 Acil Ambülans Servisi'ndeki araç sayısı sadece 28!

KAN KAYBI SÜRÜYOR
ACİL ambülans servisi İstanbul'un ihtiyacına göre yapılanamadığı gibi kan kaybı yaşıyor. Bir ambülansta 4-5 personel bulunması gerekiyor. İstanbul'da 3 olan bu sayı, şimdi 2'ye indiriliyor.

HEMŞİRESİZ KALDILAR
HASTANELERDEKİ hemşire yetersizliğini gerekçe gösteren Sağlık Bakanlığı, ambülanslarda görevli hemşireleri hastanelere kaydırıyor. Hemşiresiz kalan ambülansların adeta bir kolları kesilmiş oluyor.

BEKLERKEN ÖLEN ÖLENE
İSTANBUL'un ihtiyacı karşısında sayıları "devede kulak" kalan ambülanslar acil hastalara yetişemiyor. Hastalar ya ambülansı beklerken, ya da hastaneye yetişemeden, aracın içinde ölüp gidiyor.

Bu çarpıklık yetmezmiş gibi...
Batıda ambülanslar 4-5 kişilik ekiplerle çalışırken Türkiye'de ekipler en çok 3 kişi ile göreve çıkıyor. Uzmanlar 3 kişinin acil servis için yetersiz olduğunu vurgularken, bu sayı daha da aşağıya düştü. Bundan böyle İstanbul'da "112 ekipleri" 2 kişiyle göreve çıkacak; 112'deki hemşirelerin, ihtiyacı olan hastanelere kaydırılmasına karar verildi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır