kapat

06.07.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
iku
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Aşırı sıcaklardan asfalt bile eriyor
Aşırı sıcaklıklar yüzünden Karayolları Genel Müdürlüğü de harekete geçti. Yollarda, asfalt erimesine karşı önlemler alındı

Hava sıcaklıklarının aşırı derecede artması üzerine Karayolları Genel Müdürlüğü de, yollardaki asfalt erimelerine karşı harekete geçti. Aşırı derecede artan sıcak havanın, bazı karayollarında asfaltları eritip kazalara neden olmasından korkulduğu bildirildi.

Karayolları Genel Müdürü Dinçer Yiğit, erimelerin kazalara sebep olabileceğini belirtti. Bu konuda ekiplerin hazır bekletildiğini ifade eden Yiğit, yollarda seyreden araç sürücülerinin erime bölgeleriyle ilgili de kendilerini uyarmalarınıı istedi.

HENÜZ BOZULMA YOK
Karayollarında şu ana kadar sıcaklık nedeniyle bozulma olmadığını belirten Yiğit, sıcaklıkların aşırı yükseldiği Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Marmara, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yollarda bozulmalara karşı önlemlerini aldıklarını belirtti. Yiğit, yüksek sıcaklıkların devam etmesi ve erime halinde kamyonlara trafiğe çıkma yasağı gelebileceğini dile getirdi.

Öte yandan Akdeniz üzerinden gelen sıcaklar tüm yurdu olumsuz etkiliyor. Ege'de aşırı sıcaklık yüzünden valilik ve belediyeler alarma geçerken, yapılan anonslarla, vatandaşlardan zorunlu olmadıkça sokağa çıkmamaları istendi. Bölgede son 25 ila 50 yılın en sıcak günlerinin yaşandığını kaydeden yetkililer, Batıdan gelen sıcak hava dalgasının Doğu Anadolu'ya kayacağı görüşünde.

ANTALYA 46 DERECE
Antalya'da ise sıcaklık gölgede 46 dereceyi buldu. Almanya'dan Antalya'ya uçakla dönen 59 yaşındaki Kıymet Kılınç adlı bir vatandaş uçaktan indikten 3 dakika geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi.

İSHAL TEHLİKESİ
Diğer taraftan sıcakların artmasıyla birlikte Şanlıurfa'da başgösteren ishal salgını tehlikeli boyutlara ulaştı. Sıcaklığın 43 dereceyi bulduğu Şanlıurfa'da özellikle küçük çocuklarda görülen ishal olaylarının artmasından endişe eden uzmanlar, bol bol su içilmesi ve gıda maddelerini yıkamadan yenmemesi konusunda vatandaşları uyardı.

ORMAN YANGINLARI ARTTI
Bu arada Gökçeada, Bodrum, Marmaris, Antalya gibi yörelerimizde zaman zaman çıkan orman yangınları tehlike saçıyor. Orman Bakanlığı'ndan dün yapılan açıklamada toplam 14 orman yangının meydana geldiği ve yangınların kontrol altına alındığı belirtildi. Bursa Valiliği de hava sıcaklıklarındaki artış üzerine vatandaşları orman yangınlarına karşı uyardı. Bu arada Milas'ta kontrol altına alınan yangın yeniden alevlendi.

BOLU'DA YANGIN
Bolu' nun Mudurunu ilçesinde, aşırı sıcaktan ısınan bir cam kırığı mercek görevi yaparak sıcağın da etkisiyle samanları tutuşturdu. Yangında iki ev ile bir samanlık kül oldu. Yangında maddi hasar meydana geldi. Sıcaklığın gölgede 36 dereceyi bulduğu Bolu'da, Bolu Orman İşletme Müdürlüğü'nün yanında park edilen bir otomobilin deposu da sıcağın etkisiyle alev aldı.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır