kapat

06.07.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
iku
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
İtalya'da ada bizde oda
Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk, "Mafya babalarını adaya gönderin" diyen İtalyanlar'a "Odalı F tipi cezaevi daha iyi" yanıtını verdi

BİRLEŞMİŞ Milletler Genel Sekreter Yardımcısı ve uyuşturucu ile mücadele Konseyi Başkanı İtalyan Pino Arlacchi'nin "Babalar adalara" formülü, Türkiye için uygun bulunmadı. Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk, İtalyan başkanın, Türkiye'deki mafya ve yeraltı dünyasının önemli isimlerinin adalarda yapılacak cezaevlerine konulması şeklindeki önerisine "Bu bizde mümkün değil, çare oda. Yani F tipi cezaevleri" dedi.

Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk, sözlerine şöyle devam etti: "İtalya, adada bu mahkumları tutuyorsa biz de odalarda tutacağız. Hem zaten Türkiye'de o kadar ada yok. Olanların da kullanım amaçları farklı. İmralı'da güvenlik bakımından Abdullah Öcalan kalıyor. İtalyanlar'ın amacı mahkumun dış bağlantılarının kesilmesi. Ancak bu zaten mümkün değil. En azından ailesiyle görüşecek, onlar aracılığıyla talimat verebilir. Zaten gelişen teknoloji erişim olanaklarını giderek geliştiriyor. Bizim F tipi cezaevleri kesinlikle İtalyanlar'ın adasını aratmayacak."


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır