kapat

06.07.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
iku
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Bayrampaşa yine karıştı
Alaattin Çakıcı'nın adamı olduğunu iddia edilen Tahsin Eşme'nin Alaşehir'e sevki nedeniyle ayaklanan mahkumlar 11 infaz koruma memurunu yaklaşık 9 saat rehin tuttu

Bayrampaşa Cezaevi'nde tutuklu bulunan Tahsin Eşme'nin, Alaşehir Cezaevi'ne sevk edilmesi nedeniyle dün sabah saatlerinde D-2 koğuşunda başlayan isyan, diğer koğuşlar da destek verince af isyanına dönüştü. 11 infaz koruma memurunu rehin alan mahkumlar, koğuşlardaki yatakları da havalandırma bölümüne çıkarıp tutuşturdu. Çıkan yangın olay yerine getirilen itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Sabah saat 09.00'da başlayan isyan, saat 17.45 sıralarında son buldu.

Çakıcı'nın adamı olduğu öne sürülen Tahsin Eşme, sabah saat 10.15 sıralarında kaldığı D-2 koğuşundan Alaşehir Cezaevi'ne gönderilmek üzere askerler tarafından alınınca mahkumlar buna tepki gösterdi. Gerginleşen ortam yatıştırılmaya çalışılırken, 11 infaz koruma memuru rehin alındı. Bunun üzerine Bayrampaşa Cezaevi'ne takviye jandarma, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Mahkumlar daha sonra sevki protesto etmek için koğuşun kapı ve pencerelerini kırdılar ve yataklarını da havalandırma bölümüne çıkarıp ateşe verdiler.

AF İSYANINA DÖNDÜ
Tutuklular, D Blok'un 3'üncü kat pencere demirlerine çıkıp, Türk bayrağı ve "Af istiyoruz" yazılı pankart astılar. Mahkumlar ayrıca havalandırma alanının duvarına da ayakkabı boyasıyla "Af istiyoruz" yazdı. D-2 koğuşunda başlayan protesto eylemine D-7 ve D-8 koğuşlarında kalan mahkumlar da destek verdi.

Yaşanan gerilim nedeniyle cezaevi çevresinde önlemler artırıldı. 2 ambulans hazır bulundurulurken; 6 itfaiye aracı ve itfaiyenin bir kurtarma aracı da cezaevine getirildi. Halkalı Komando Taburu'ndan takviye askeri kuvvetin de gönderildiği cezaevinde 30 jandarma robocop aracı ve çok sayıda polis görev yaptı. Basın mensuplarının isyandan görüntü almaları engelledi. Cezaevine ana kapıdan giriş de yasaklandı. Bayrampaşa'ya ulaşan bütün yollar trafiğe kapatıldı.

OLAYLI "D" BLOK
Eylemin başladığı D Blok, cezaevinin en fazla olay çıkan bölümü olarak biliniyor. Bayrampaşa Cezaevi'nde, 16 Haziran'da meydana gelen olaylarda, D-2 ve D-10 koğuşlarında kalan iki ayrı grup arasında havalandırma boşluğunda çatışma çıkmış, olayda tabanca ve kesici aletler ele geçirilmişti. Çatışmada 2 kişi ölmüş, 8 kişi yaralanmıştı. Geçen Eylül ayında çıkan olayda da Alaattin Çakıcı'nın yeğeni Kenan Ali Gürsel'in de aralarında bulunduğu 8 kişi ölmüş, 2 kişi yaralanmıştı.

Burdur'da da isyan
Yasadışı örgütlerin üyeleri olay çıkardı

BURDUR Cezaevi'nde de terör suçlularının kaldığı 2 koğuşta olay çıktı. İzmir DGM'de bir dava için ifade vermeleri gereken DHKP-C, TKP-ML ve TİKB örgütlerine mensup 11 tutuklu, ifade vermemek için kaldıkları 2 koğuşun kapısını kapatarak isyan başlattı. Mahkumların isyanına iki koğuştaki 50 mahkum da katıldı. Mahkumlardan 16'sının kadın olduğu öğrenildi. Mahkumlar kapıların önünde barikat kurup güvenlik güçlerini

engellemeyi denedi. Ancak güvenlik güçleri koğuş duvarlarını yıkarak mahkumlara ulaşmayı başardı.

Bursa'da yok yok!

Mahkumlar 'cep' ve silahsız yapamıyor
BURSA E Tipi Cezaevi'nde iki gün önce yapılan ani aramada 2 cep telefonu, 3 gram toz esrar, bir tabanca ve şarjörü ile 2 adet sustalı bıçak ele geçirdi. 7.65 çapındaki tabanca, şarjör, 7 adet mermi, 5 santim sustalı bıçak ve 3 gram toz esrar, B-3 koğuşundaki cinayet ve gasp suçlarından hüküm giymiş 21 yaşındaki Mustafa Dicle'nin üzerinde bulundu. 6 kişinin katili 29 yaşındaki Erdinç Tümer ve 27 yaşındaki Tuncay Erice'nin üzerinde ise cep telefonu, şarj aletleri ve sim kart bulundu. !


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır