kapat

06.07.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
iku
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Uğurladık..
Teşvikiye Camii'nde, meraklılar tarafından sıkıştırılan sanatçılar da fenalık geçirdi. Bazıları törene caddeden katılmayı tercih etti. Zincirlikuyu Mezarlığı'nda, Kemal Sunal'ın yüzünü görmek isteyenler oğlunu kızdırdı. Ali Sunal, imamı ikna edip babasının yüzünü açtırmadı

Dekor Teşvikiye Camii oldu
Son filminin başrolünde

Filmin mekanı İstanbul, dekoru çelenkler, müziği ise alkışlardı. Başrolde o vardı. Kimse onu görmedi ama o oradaydı

Dün İstanbul'da sanki bir film çekildi. Bir film ki Yeşilçam'dan bildiğimiz bütün sanatçılar, tanıdık yüzler filmin yardımcı rollerini paylaşmışlardı. Başrol Kemal Sunal'ındı.

Filmin mekanı İstanbul'du. Çiftehavuzlar, Atatürk Kültür Merkezi, Maçka, Teşvikiye Camii ve gölgede bir tabut.

Yeşilçam'ın bildiğimiz, sevdiğimiz tüm isimleri aynı mekanda toplanmıştı sanki. Türkan Şoray, caminin kadınlar için ayrılan üst kısmında Kemal Sunal'ın ailesinin yanıbaşındaydı. Cılız ağacın gölgesinde beklemek rolü Emel Sayın'ındı. Biraz arkasında Hülya Koçyiğit duruyordu. Uğur Dündar, Müjdat Gezen, Tarık Akan, Rutkay Aziz avluda sessizdiler.

Kadro kalabalıktı.
Bildiğimiz yüzlere minik bebekler de eşlik ediyordu. Yakalarında Kemal Sunal'ın gülümseyen resmi asılı olan bebekler, yaşlı amcalar, evdeki yemeğin altını kapatıp Teşvikiye Camii'ne gelen teyzeler de filmdeki yerlerini almışlardı. İstanbullu oradaydı.

UNUTMAYACAĞIZ
Dün, İstanbul'da başrolde Kemal Sunal'ın olduğu bir film çekildi sanki. Dekor çiçekti, çelenkti. Üzerindeki bantlarda Başbakan, Mesut ve Berna Yılmaz, Tansu Çiller yazan çiçeklerdi. Dekor, "seni unutmayacağız", "İnek Şaban seni seviyoruz" yazan pankartlardı. Dekor, geniş gülümsemesiyle Kemal Sunal'ı anlatan fotoğraflardı. Dekor kaldırımlardı. Kavurucu sıcağa aldırmadan 4 saat boyunca ayakta bekleyen İstanbullular'dı.

Dekor şadırvandı, minareydi, ağacının üstü bile insan dolu Teşvikiye Camii idi.

Filmin metni her dilde başkaydı. Minik çocuklar, susuzluktan yakındı, kimi genç kızlar şöhretleri birbirlerine anlattı. Öğle ezanı okunup namaz kılındığında filmin metni "dua" oldu. Cami avlusunu dolduranlar, tabutun yanında nöbet tutanlar, ağlayanlar, avlu dışında, kaldırımlarda üstüste bekleyenler duaya durdu.

YEŞİLÇAM TAM KADRO
Kemal Sunal rölünün hakkını verdi, camidekiler de Kemal Sunal'a haklarını.

Filmin metni "özlem" oldu. "Yazık çok da gençti", "insan olarak da çok severdik, her kesimden seveni vardı", "hep yüzünü dolduran gülümsemesiyle hatırlanacak" cümleleri oldu.

Dün İstanbul'da Yeşilçam'ın neredeyse tam kadro katıldığı bir film çekildi sanki. Filmin müziğini bando ve kalabalıkta güç bulan avuçlar yaptı. Dua bitip, "haklar helal edildiğinde", avuçlar mı alkışa durdu, yürekler mi?

Filmde başrol Kemal Sunal'ındı. Kimse onu görmedi ama oradaydı. Kalabalığın içinde, eller üstünde, üzerine çiçek yağarken gittiğinde, jenerikte alkış vardı.

Fügen ÜNAL ŞEN


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır