kapat

06.07.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
iku
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Sevgi seliyle
Kemal Sunal, sanatçıların ve binlerce seveninin katıldığı törenle dün son yolculuğuna uğurlandı

Taksim AKM'deki törende filmlerinden derlenmiş gösteri yapılırken oğlu ile kızı kah güldü, kah ağladı

İzdihama karşı polis her yerde önlem aldı. Ancak yine de Halit Akçatepe ve bir genç fenalık geçirdi

Kemal Sunal'ın Türk Bayrağı'na sarılı olarak AKM'ye getirilen cenazesi, Teşvikiye Camii'nde kılınan namazın ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi. AKM'de düzenlenen törene, Sunal'ın eşi Gül Sunal, kızı Ezo Sunal, oğlu Ali Sunal, babası Mustafa Sunal ve annesi Sultan Sunal ile diğer aile üyelerinin yanı sıra, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan, Kültür Bakanı İstemihan Talay, ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras, aralarında Zeki Alasya, Erdal ve Güzin Özyağcılar, Tarık Akan, Cem Davran, Kadir İnanır, Meltem Cumbul, Bedri Baykam, Uğur Yücel, Nejat Uygur, Yılmaz Erdoğan, Ali Özgentürk, Üstün Asutay, Berhan Şimşek, Halil Ergün, Müjdat Gezen, Bülent Kayabaş, Füsun Önal, Mustafa ve Mehmet Ali Alabora, Rutkay Aziz, Tanju Gürsu ve Ali Rıza Binboğa katıldı. AKM'nin giriş bölümünde, üzerinde portresinin de yer aldığı bir masaya konulan 3 ayrı deftere, sanatçının dostları ve sevenleri duygularını aktardılar.

TARIK AKAN KALKAMADI
Tören, saat 10.04'te Kemal Sunal ile ilgili 4 dakikalık bir film gösteriyle başladı. Ölümsüz "Hababam Sınıfı" filminin müziği eşliğinde "Seni Unutmayacağız..." yazısının belirmesi üzerine salondan alkış koptu. Törene katılanlar filmi ayakta alkışlarla izlerken, başta Sunal Ailesi olmak üzere törene katılanların büyük çoğunluğu gözyaşlarını tutamadı. Bu arada, Gül Sunal'a sarılarak ağlayan ve bitkin olduğu görülen ünlü sinema oyuncusu Tarık Akan da saygı duruşuna kadar oturduğu yerden kalkamadı. Kemal Sunal'ın oğlu Ali Sunal ve kızı Ezo da filmi kah gülerek, kah ağlayarak izledi.'

'ADALETSİZ ÖLÜM'
Daha sonra 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulmasının ardından konuşan yönetmen Atıf Yılmaz, "Kemal Sunal'ın acı ölüm haberini aldığımda tuhaf bir şekilde aklıma gelen şu oldu: Niye ben değil de, Kemal? Bu soru niye aklıma geldi bilmiyorum, belki bir adaletsizlik fikrinden" dedi.

Kemal Sunal'ın 30 yıllık dostu Müjdat Gezen de "Takımımızın oyuncusuydu, hakem ona zamansız kırmızı kart gösterdi" dedi.

GÜLME HAKKINI VERDİ
ÇASOD Başkanı Rutkay Aziz de, Sunal'ın "en talihsiz" oyununu oynadığını belirterek, "Bir toplumun gülme hakkı olduğunu, bütün zorluklara ve baskılara rağmen gülebileceğini anımsattı. Sinemamızda ölümsüz bir kare olarak yaşayacaktır. Işıklar içinde yatsın..." diye konuştu.

Kültür Bakanı İstemihan Talay da "Büyük ve değerli sanatçılar toplumların ışığıdır, toplumları ısıtır, aydınlatır ve eğitirler. Kemal Sunal böyle bir sanatçıydı ve 7'den 70'e halkımıza aydınlığı, morali ve mutluluğu vermişti" dedi.

HAYRAN KALABALIĞI
Hayranlarının son görevlerini yapmaları için öğle namazından iki saat önce camiye getirilen Kemal Sunal'ın cenazesi burada izdihama neden oldu. Cami avlusuna haddinden fazla insan girince Kemal Sunal'ın ailesi kendilerine başsağlığı dilemeye gelenlerle görüşemezken Halit Akçatepe bir ara aşırı kalabalıktan fenalaştı. Kalabalığın etkisiyle Tarık Akan çareyi cami avlusundan çıkmakta buldu. Ünlü görme merakında olan insanlar sanatçıları kızdırırken çoğu ezilme tehlikesi yaşadı. Hülya Koçyiğit, Çolpan İlhan ve Kerem Alışık bunlardan üçüydü.

Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verilen Kemal Sunal'ın tabutunu oğlu Ali Sunal açtırmadı. Sıcağa rağmen Kemal Sunal'i görmek için mezara akın edenler izdiham yaratınca Ali Sunal sinirlenip "Hayır açmayın!" diyerek imamı buna ikna etti.

Ali Sunal yere oturarak babasının mezarına eliyle toprak attı. Ayrıca mezara Kemal Sunal'ın memleketi Malatya'dan getirilen toprak da atıldı.

ERHAN DOĞAN - SAFA KÖKTENER - OKAN YILDIRIM - CELAL YILDIZ - MEHMET ÇALIŞKAN - BÜLENT İPEK


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır