kapat

06.07.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
iku
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Akbank'tan 20 yıllık kredi
Akbank, 20 yıla kadar uzayan vadede 100 milyara kadar kefilsiz konut kredisi uygulamasına başladı. Faiz ilk yıl için sabit olacak, daha sonra üç ayda bir değişecek

Akbank, vadesi 20 yıla kadar uzayan ve kefil istenmeyen uzun vadeli konut kredisini müşterilerinin hizmetine sundu. En az 8 milyar en fazla 100 milyar kullandırılacak kredinin minimum vadesi 5 yıl olacak. Akbank Genel Müdürü Özen Göksel, düşük enflasyonlu, düşük faizli ve sınırlı kur artışını öngören ekonomik istikrar programının yeni bir ortam yarattığına dikkat çekerek, Akbank'ın bu yeni ortama uygun ürünler geliştirmek üzere yoğun çalışmalar yaptığını söyledi.

ARANAN KOŞULLAR
Akbank'ın uygulamaya koyduğu kredi ile satın alınacak konutun, belediye sınırları içinde ve 20 yaşını aşmamış olması, apartman dairesi, bahçeli ev ve yazlık olması, inşaatı bitmiş ve yapı kullanım izni (iskan) alınmış olması, konutun müstakil tapulu ve tek kişi adına kayıtlı olması koşulu aranıyor. Bu koşul karı/koca adına kayıtlı konutlar için istisna tutuluyor. Akbank'ın konut kredisinin miktarı, satın alınacak konutun ekspertiz değerinin yüzde 60'ını geçemiyor. Kredinin taksidinin de, kullanıcının aylık ortalama gelirinin yüzde 50'sini geçmemesi gerekiyor. Ayrıca kredinin vadesi ile kullanıcının yaşının toplamının da 65 yılı aşmaması koşulu aranıyor. Kredide ilk 12 ay için aylık sabit yüzde 3.20 oranında faiz uygulanacak.

Daha sonra ise aylık faiz oranları 3'er aylık devreler için belirlenecek. 10 milyar tutarındaki konut kredisinde ilk bir yıllık dönemdeki aylık ödemeler, 5 yıl vadeli kredi için 389.6 milyon, 10 yıl vadeli kredi için 342.4 milyon lira, 20 yıl vadeli için 336.1 milyon ira olarak belirlendi.

KOZANOĞLU BANKACILIK GRUP BAŞKANI
SabancI Holding Bankacılık ve Sigortacılık Grup Başkanlığı'na Akın Kozanoğlu atandı. Sabancı Holding'ten yapılan açıklamada, kararın İcra ve Strateji Komitesi'nin, Grup Başkanlığı ile Genel Müdürlük görevlerinin ayrı yönetici tarafından yürütülmesini öngören politika çerçevesinde alındığı belirtildi. Kozanoğlu, Bankacılık ve Sigortacılık Grup Başkanlığı'nı Genel Müdür Özen Göksel'den dün itibariyle devraldı.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır