kapat

01.07.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
iku
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Mamma mia
Çizme basını, Hollanda'yı penaltılarla devirip finale yükselen takımı toptan kahraman ilan etti. Gazeteler "İtalya efsanesi. İşte mucize" başlıkları attı

İlk penaltı zaferi
İtalyan basını, Avrupa Şampiyonası'nda milli takımlarının penaltılarda Hollanda'yı eleyerek finale kalmasını "İnanılmaz" olarak yorumlarken, uluslararası turnuvalarda ilk kez penaltı atışlarında İtalya'nın kazandığı belirtildi. 1980'de Avrupa Şampiyonası'nda Çekoslovakya, 1990'da Dünya Kupası'nda Arjantin, 1994'te Dünya Kupası'nda Brezilya ve 1998'de yine Dünya Kupası'nda Fransa'ya karşı penaltılarda hep kaybeden İtalya, tarihinde ilk kez penaltı atışlarından kazanan taraf olarak çıktı. 2 yıl önce Fransa önünde kaybettiren penaltıyı kaçıran Di Biagio bu kez başarılı bir vuruşla zaferin açılışını yaptı.

Kahraman İtalya
La Gazzetta dello Sport gazetesi, "Kahraman, mucize İtalya" başlığını atarken, "İnanılmaz bir İtalya. Zambrotta'nın atılmasından sonra cesaretlenen ve Toldo'nun ilk penaltıyı kurtarmasıyla hırslanan İtalya, penaltılarla finale kaldı" ifadesini kullandı. İtalya'nın önemli spor gazetesi Tuttosport da, "Kahramanlar" başlığı ile "Neredeyse 90 dakika 10 kişi oynayan İtalya, penaltılarla evsahibi Hollanda'yı mağlup ederek, Amsterdam'da efsane yarattı" yorumunu yaptı.

11 metre mucizesi
İtalyan kardeşlerimiz finaldeyiz" başlığını atan Corriere dello Sport, "Gök- mavililer 10 kişi kalıyor, Toldo efsane oluyor" diye yazdı. Bir başka önemli gazete Corriere della Sera, "Gök-mavililerin mucizesi" başlığını atarken, "İnanılmaz İtalya, penaltılarla finalde" diye başlık kullanan La Repubblica, "11 metre mucizesinde bu kez diğer taraflar ağlıyor" dedi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır