kapat

01.07.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
iku
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
26 gece sabahladılar
Meclis Genel Kurulu bu yasama yılında, geçen yılın çalışma performansını katladı. Mayıs 1999- Ağustos 1999 dönemindeki birinci yasama yılında 4 ay çalışıp 68 yasa çıkaran Meclis, Ekim 1999-Temmuz 2000 tarihleri arasındaki 9 aylık ikinci yasama yılında ise 202 yasa çıkardı.

İlk yasama yılında 10 kez, ikinci yasama yılında ise 26 kez gece çalışması yapıldı, vekiller sabahladı. İlk yasama yılında 374 saat 51 dakika, ikinci yasama yılında ise yaklaşık 800 saat çalışıldı.

1 EKİM'DE YENİDEN
Meclis Genel Kurulu bu yılın Haziran ayının ikinci yarısını hafta sonları da dahil tam mesai yaparak geçirdi. Son 15 günde gece çalışmaları arttı. "8'inci 5 Yıllık Kalkınma Planı" ve "Meclis Soruşturma Komisyonları" raporları dolayısıyla Meclis sabahlara kadar çalıştı. Kanun tasarı ve tekliflerini yasalaştırmak için de gece mesaisi yapıldı. Birinci yasama yılında Meclis'e sevk edilen 69 tasarıdan 64'ü kanunlaştı.

Aynı dönemde bir KHK da yasalaştırıldı. Milletvekillerinin verdiği 296 adet kanun teklifinden ise 30'u 3 ayrı yasa olarak çıktı.

İkinci yasama yılında ise 202 kanun tasarı ve teklifi yasalaştırıldı. Çekiç Güç ve OHAL uygulamalarının süresi uzatıldı. Milletvekili dokunulmazlık dosyaları ele alınıp Genel Kurul'da görüşüldü. 15 soruşturma komisyonu raporu da sonuçlandırıldı. Kızılay, YÖK gibi Meclis Araştırma Komisyonları da çalışmalarını tamamladı.

Meclis gündeminde halen 191 adet kanun tasarı ve teklifi ile uluslararası sözleşme bulunuyor. Ayrıca çok sayıda Meclis araştırma önergesi de görüşülmeyi bekliyor. Meclis üçüncü yasama yılına 1 Ekim 2000 tarihinde başlayacak. Bu yasama yılının başında, üç yıllığına Meclis Başkanı da seçilecek.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır