kapat

01.07.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
iku
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Gece yarısı kurt kuş muhabbeti
Rahşan Ecevit'in "Kurt, kuşun seviyesine yükselemez" sözlerine MHP lideri Devlet Bahçeli'den gece yarısı cevap geldi: Kuş sürekli havada kalır mı?

MECLİS Genel Kurulu'nda iki haftadır ele alınan ve gece geç saatlere kadar süren Meclis Soruşturması dosyaları önceki gece 13 saatlik bir maraton ile tamamlandı. Geç saatlere kadar süren Yüce Divan görüşmeleri esnasında Başbakan Bülent Ecevit ve Başbakan Yardımcısı MHP lideri Devlet Bahçeli kulise çıkarak milletvekilleriyle sohbet etti. İki lider de sohbetlerin arasına birer siyasi mesaj sıkıştırmayı ihmal etmediler. Ecevit, yakında yurt gezilerine başlayacağını söylerken, Bahçeli, kurt-kuş tartışmasında Rahşan Ecevit'e cevap verdi. ANAP lideri Mesut Yılmaz ise, televizyondan Hollanda-İtalya maçını izledi.

KÖTÜ ALIŞKANLIĞIM
Başbakan Ecevit, gecenin ilerleyen saatlerinde Meclis kulisinde milletvekilleriyle sohbet etti. Ecevit'in bulunduğu masaya tepsi içinde kayısı getirildi. Hem kayısı yiyen, hem de sigarasını içen Ecevit, "İşte bu en kötü alışkanlığım. Günde 7 tane Ballıca sigarası içiyorum" deyince, Samsunlu milletvekilleri, "Efendim sigaramızı içiyorsunuz, Samsun'a gelmiyorsunuz" diye serzenişte bulundular. Ecevit de, "Geleceğim, geleceğim. İl gezilerine başlayacağım" diye yanıt verdi.

Tiryaki olan Bahçeli, görüşmeler uzun sürünce sigara içmek için kulise çıktı. Vekilleri Bahçeli'ye, "Gazeteciler bize Rahşan Ecevit'in 'Kurt, kuşun seviyesine yükselemez' sözlerini hatırlatıp kurt-kuş karşılaştırmasını yapmamızı istiyorlar. Biz de her birinin ayrı fonksiyonu olduğunu dile getiriyoruz. Yanıt vermezsek, 'cevap veremedi' diye yorum yapmalarından çekiniyoruz" dediler. Bunun üzerine, "Kuş havada sürekli kalır mı?" yanıtını veren Bahçeli'nin bu sözleri milletvekilleri arasında, "Kuş uzun süre havada kalamayıp, yere konunca kurda yenik düşer" şeklinde yorumlandı.

Vekilleriyle birlikte oturan Bahçeli'nin yanına gelen ANAP'lı Musa Öztürk, Bahçeli'nin "Nasılsınız Hocam?" diye hatırını sordu. Bahçeli, Gazi Üniversitesi'nden öğrencisi olan Öztürk'e üniversite yıllarını hatırladığını söyleyerek, başından geçen olayı şöyle anlattı: "Daha çiçeği burnunda yeni asistanım. Bir gün sınava girdim. Bir baktım dört öğrenci arka arkaya dizilmişler. Hepsi de aynı renk koyu renk kıyafet giymişler, beyaz gömlek, kravatları var. Ayaklarında yumurta topuk, sivri uçlu ayakkabı, beyaz çorap var. Sınav boyunca bakıyorum kağıda hiç bir şey yazmıyorlar. Sınavın bitiş saati geldi, yanlarına gittim. 'Siz Kozanlı mısınız?' diye sordum. 'Nereden bildiniz hocam' diye şaşırdılar. Ben de, 'Nereden olacak kıyafetlerinizden' yanıtını verdim. O sınavdan geçemediler, ama sonradan aramızda bir dostluk oluştu derslerine çalışıp geçtiler."

UÇAN KURT...
Görüşmeler sürerken milletvekilleri arasındaki sohbetlerde "gen haritası" da konu oldu. MHP'li Mustafa Verkaya, "Genlerle oynayıp uçan kurt yapabiliriz. O zaman kurt, kuşun uçtuğu noktaya uçabilir" derken, TBMM İdare Amiri Ahmet Çakar, "Kurdu, kuşu ve arının ömrünü uzatıp koalisyonu ebedi yapmak lazım" diye konuştu.

MHP'li Mehmet Gül, DSP'li Rıdvan Budak'a, "Budak, ben gökte kartal, yerde kurdum. Sen de kartal ile güvercin arasında tercih yap" dedi. Budak ise, "Her yerde kuşum" diye konuştu. Gül, "Küba'ya gideceğiz, kendisini uçan kuş sanıyor. Küba'ya bizi kuşlar götürmeyecek herhalde" dedi. Budak ise, "Biz Küba'ya herhalde kurt sırtında gitmeyeceğiz. Güvercin de taşıyamaz, uçakla gitmek zorundayız" karşılığını verdi.

Nevin BİLGİN


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır