kapat

01.07.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
iku
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Hükümete gir artık
Başbakan Ecevit, ANAP lideri Mesut Yılmaz'a hükümete girmesi için çağrı yaparak, soruşturma sürecinin kapanmasıyla Yılmaz'ın kendisine koyduğu engelin ortadan kalktığını belirtti ve "Herhalde kendisi hükümete katılacaktır.

Bu, koalisyona daha iyi işlerlik kazandıracaktır" dedi. Ecevit, artık soruşturma döneminin geride kaldığını ve kamuoyunun gündeminden çıkması gerektiğini söyledi.

Ecevit, dün, DSP Parti Meclisi'ni topladı. Toplantıdan önce yaptığı açıklamada, Meclis soruşturma kurumunun son zamanlarda bir hayli yozlaştığını ve aşırı ölçüde siyasallaştığını belirten Ecevit, soruşturmaların uzun süre Türk kamuoyunu ve TBMM gündemini işgal ettiğini belirterek şöyle konuştu: "Meclis yeniden açılınca eminim ki Anayasa'da gerekli değişiklikler yapılacak. Bu konudaki Anayasa değişikliği hazırlığımız tamamlanmıştır. Bir uzlaşı ortamı içinde bunları Meclis açılır açılmaz değerlendireceğiz ve bu yozlaşmış ve aşırı ölçüde siyasallaşmış soruşturmalar sürecini geride bırakarak kamuoyunu daha tatmin edici bir süreci başlatmış olacağız."

ENGEL KALMADI
Ecevit, soruşturma komisyonlarının kapanması ile birlikte Yılmaz'ın hükümete girme yolunun açıldığına işaret ederek şöyle konuştu: "Başından beri bu soruşturmaları beklemeye gerek olmadığını, eğer kabul eder ve isterse kendisi de Bakanlar Kurulu'nda yer almasının uygun olacağını söylemiştim. Fakat Yılmaz, soruşturma sürecinin kapanması gerektiğini ancak ondan sonra bakanlığı düşüneceğini söylemişti. Şimdi kendi kendine koyduğu bu engel ortadan kalktığına göre herhalde hükümete katılacaktır."


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır