kapat

01.07.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
iku
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yeter! Susturun!
Kehanetlerle toplumun ruh sağlığını bozuyorlar

ÇELİŞİK, TUTARSIZ
DEPREM profesörleri bilimsel toplantıları fırsat bilip toplumun ruh sağlığını bozan çelişik kehanetlerde bulunma huyundan vazgeçmiyor. "Marmara'da Deprem ve Jeofizik" konulu toplantıda da yine, özellikle İstanbullular'ın tüylerini diken diken edecek iddialar ortaya atıldı.

FELAKET TELLALI
TMMOB Jeofizik Mühendisleri Odası Başkanı Prof. Dr. Ahmet Ercan, felaket tellalığında başı çekti. Ercan "Marmara'da büyük depremin elinin kulağında olduğunu" öne sürdü. Bu tezi kabul etmeyen meslektaşlarını üstü kapalı olarak "kör gibi davranmakla" suçladı.

BARKA ILIMLI
DÜNE kadar savunduğu "sert deprem" tezini yumuşatan Prof. Dr. Aykut Barka ılımlı değerlendirme yaptı; "Tek parçalı kırılma, uzak ihtimal" dedi. İTÜ'den Prof. Dr. Tuncay Taymaz da depremin zamanı ve şiddeti için kesin yargıya varılamayacağını vurguladı.

İSYAN ETTİ
AFET İşleri Genel Müdürü Rüçhan Yılmaz, vatandaşta karamsarlık duygusu yaratan yorumlara isyan etti. Yılmaz, Deprem Konseyi adıyla, aslında bir "deprem lobisi"nin kurulduğunu, "halkta oluşturulan deprem korkusunun ranta dönüştürülmek istendiğini" belirtti.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır