kapat

01.07.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
iku
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Tatbikatı korkuttu
Adapazarı'ndaki deprem tatbikatında, anons yapılmasına rağmen halk kendini sokağa attı

AdapazarI'nda olası bir depremin yaratacağı zararları azaltmak amacıyla düzenlenen deprem tatbikatı önceki akşam saat 21.00 sıralarında Vali M. Cahit Kıraç'ın, polis telsizinden "Kentimizde orta şiddette bir deprem meydana gelmiştir. Tüm kamu personeli görevlerinin başına" anonsuyla başladı. Aynı anda konutundan çıkan Vali Kıraç, 4 dakika sonra vilayete ulaşırken, Büyükşehir Belediye Başkanı ve kriz masasının diğer ilgilileri de bir dakika sonra binaya geldi.

MERKEZ ÜSSÜ GEYVE OLDU
"Merkez üssü Geyve olan 6.9 şiddetinde deprem meydana gelmiştir" diyen Vali Kıraç, tatbikat gereği, afet halinde 72 saatlik acil yardım müdahale planının hayata geçirilmesine başlandığını söyledi. Kıraç, özellikle sağlık, sivil savunma ve arama kurtarma ekiplerinin, çağrı çıkarılmadan görev yerlerine gitmeye başladığını belirtti.

HALK SOKAĞA DÖKÜLDÜ
Bu arada, trafik ekiplerinin ana caddelerde "Korkulacak birşey yok. Bu bir tatbikattır" anonsları yapmasına rağmen, halk vilayet önünde birikti. İtfaiye ekipleri Semerciler mahallesinde yangın söndürme, sivil savunma ile arama kurtarma ekipleri de Yenidoğan'da kurtarma çalışması yaptı.

Murat UYGUN


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır